GenelKıbrısManşet

Şahiner: “Kişisel çıkarları için Kıbrıs Türk halkının elektriksiz kalmasına bile göz yumdular”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Salahi Şahiner, Ada TV’de İçsel Bakış programına katılarak Mine İçsel’in sorularını yanıtladı.

“Ben bile tahmin etmezdim…”

Kıb-Tek konusunda yaşananlara değinen Şahiner, ihalesiz akaryakıt alımlarına Yüksek İdare Mahkeme tarafından ara emri verilmesi konusunda; “belliydi duvara toslayacakları ama bu kadar sert bir şekilde olacağını ben bile tahmin etmezdim, bu karar basit bir karar daha devamı gelecek ” dedi.

“Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun bilgi birikimleri yok”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından atanan Kıb-Tek Yönetim Kurulu için; “beceriksizler, hak, hukuk tanımıyorlar, kapasite çok düşük, bilgi birikimleri yok” diyen Şahiner, bilinçli şekilde kurumun tüketilmesi konusunda adımlar atıldığını savundu.

Bilerek zehirlendik

Ülkeye kalitesiz yakıtların getirildiğini ve bu yakıtın kötü kaliteli olduğunun bilinmesine rağmen bile bile alındığını belirten Şahiner; “ucuza aldım demek için, halkı zehirlediler” dedi.

“Büyükyılmaz yalan söylüyor”

İhalesiz yakıtların ülkeye getirilmesi sonrası, yakıttan alınan numuneler sonucu; söz konusu yakıtın kalitesiz olduğunun ayyuka çıktığını belirten Şahiner, konu ile ilgili Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın yalnızca kükürt oranını halkla paylaştığını dile getirerek şöyle konuştu;

“Yalan söylüyor. Elektriğin ‘e’ sinden, yakıtın ‘y’ sinden anlamıyorlar. Şark kurnazlığı yapılıyor. Kükürt dışında daha birçok parametre var akaryakıtın kalite ölçüm raporlarında. Yalnızca %1’lik kükürt oranı açıklanıyor. Kıb-Tek’in bir müdürü de mahkeme de kalitesiz yakıtın alınmaması gerektiği halde alındığını doğruluyor. Yakıt kötüydü, Bakan da yönetim kurulu da bunu biliyordu; bilerek bizi zehirlediler. Bu kişiler mahkemede hesap verecek. Göreceğiz ilerleyen günlerde”

7 günlük elektrik kaldı

“Ekonomi ve Enerji Bakanı, kendi şaibeli işlerini yapmak için Kıbrıs Türk halkının elektriksiz kalmasına göz yumuyor” diyen Şahiner, ülkede 7 günlük elektriği sağlayacak akaryakıt kaldığını ve ihalesiz akaryakıt alabilmek için, halkı telaşa sokup, son dakika bilgi vererek, Bakanlar Kurulu’ndan onay alma yönetiminin kullanıldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu