GenelKıbrısManşetSiyaset

Şahiner: Yargımız hukuk devleti olmanın gereğini de yerine getirerek dur demiştir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner,  Yüksek İdare Mahkemesi’nin  Sidereal Denizcilik Şirketini haklı bularak KIB-TEK'in 36 bin ton doğrudan yakıt alımını durdurup ara emri kararı vermesini sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner,  Yüksek İdare Mahkemesi’nin  Sidereal Denizcilik Şirketini haklı bularak KIB-TEK’in 36 bin ton doğrudan yakıt alımını durdurup ara emri kararı vermesini sosyal medya hesabından değerlendirdi.  Ara emri kararının KIBTEK’te gerçekleşen hukuksuz alımların önüne geçilebilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması bakımından son derece önemli olduğunu belirten Şahiner, “KIBTEK’i tarihinde hiç olmadığı kadar itibarsızlaştıran ve aciz bir noktaya getirenler yargı önünde hesap vermeye hazır olsunlar” dedi.

Şahiner, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Yüksek İdare Mahkemesi’nin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun TPIC denilen şirketten ihalesiz yakıt alımı ile ilgili ara emri kararı, KIBTEK’te gerçekleşen yasadışı ve hukuksuz alımların önüne geçilmesi açısından, şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanması ile kamuoyunun aydınlatılması bakımından son derece önemlidir. Yargımız, KIBTEK’te gerçekleşen yasadışılıklara ve usulsüzlüklere hukuk devleti olmanın gereğini de yerine getirerek dur demiştir. İlgili bakan ve yönetim kurulu tarafından sır gibi saklanan, çevirdikleri kirli işlerin ispatı olan belgeler, 18 ve 23 Ağustos tarihlerinde adaya gelen gemilerdeki yakıtın analiz raporlarının kötü olduğu ve aslında alınmaması gereken bir yakıt olduğu da mahkeme tutanaklarına girerek kayda geçmiştir.  KIBTEK’i tarihinde hiç olmadığı kadar itibarsızlaştıran ve aciz bir noktaya getirenler yargı önünde hesap vermeye hazır olsunlar” ifadelerine yer verdi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu