KıbrısManşetToplum

Şahiner: “Yeni sözleşme ile KKTC mahkemeleri de saf dışı bırakılarak yargımız yok sayılıyor”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Ercan Havalimanı için KKTC’nin 59 milyon Euro ödeyeceği ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “Yeni sözleşme ile KKTC mahkemeleri de saf dışı bırakılarak yargımız yok sayılıyor” dedi

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Emrullah Turanlı’nın şirketi T&T’nin kasasına para koyulması için kirli bir oyun çevrildiğini ifade ederek, “59 Milyon Euro vergi bağışı sadece bir başlangıçmış.” dedi.

Emrullah Turanlı ile Devlet arasındaki uyuşmazlıklar için kararı TC Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü’nün atayacağı 7 kişilik bir hakem heyeti karar vereceğini kaydeden Şahiner, “Yeni sözleşme ile, yalnızca kamu kaynakları gasp edilmiyor KKTC mahkemeleri de saf dışı bırakılarak yargımız yok sayılıyor” şeklinde konuştu.

Salahi Şahiner’in tam paylaşımı şu şekilde:

“KKTC Yargı Sistemimizin ve Mahkemelerimizin görev alanını çiğneyerek halkı soymak, Emrullah Turanlı’nın şirketi T&T’nin kasasına koymak için mide bulandırıcı, ahlaksız ve kirli bir oyun çevirdiler.

59 Milyon Euro vergi bağışı sadece bir başlangıçmış.

Halkından daha çok çalıp T&T’nin kasasına koyabilmek için Mahkemeleri’mizi devre dışı bırakmak amacı ile “TAHKİM” maddesi koydular.

Emrullah Turanlı ile Devlet arasındaki “Sözde Uyuşmazlıklar” için kararı TC Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü’nün atayacağı 7 kişilik bir hakem heyeti karar verecek.

Ercan Havalimanın İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İhale’nin esas sözleşmesine ek olarak çıkarılan “Ek Sözleşme No:5” hükümlerindeki skandal yalnızca T&T’te tanınan 59 Milyon Euro vergi affı değil.

Aynı sözleşmede görüyoruz ki, şirkete daha fazla vergi affı sağlanmasının önünü açmak için KKTC yargısını saf dışı bırakmak amacıyla “TAHKİM” başlıklı madde 7’de Hakem Heyeti’nin kurulması öngörülüyor. Bu hakem heyetinde kimlerin olacağına ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Başkanı karar verecek. Yani Hükümet kendi ülkesinin mahkemelerini çiğneyerek, KKTC yargısını yok sayarak Türkiye’den atanacak 7 memura karar verdirtecek ve onların alacağı karara uyacak. Hakem Heyeti kararları mahkeme emri niteliğinde sayılacak.

Halbuki 24 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan ‘’Ercan Havalimanın İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İhale Şartnamesi’nin 20. Maddesi, görevli şirket ile mal sahibi arasında doğabilecek ihtilafların KKTC yasalarına göre KKTC mahkemelerinde çözümlenmesini öngörüyordu. Yeni sözleşme ile, yalnızca kamu kaynakları gasp edilmiyor KKTC mahkemeleri de saf dışı bırakılarak yargımız yok sayılıyor.

Hukuku yok sayan, vurguna ve peşkeşe kılıf uydurarak bunu meşrulaştıran , Ercan Havalimanı’nda yaptığı soygunu geleceğe yatırım olarak adlandırarak halkı ayakta uyuttuğunu zanneden UBP-DP-YDP Hükümeti bilmelidir ki, Kıbrıs Türk halkı günü geldiğinde bu ihanetin hesabını size soracaktır.

Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yanlarına kalmayacak!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu