GenelKıbrısManşetSağlık

Sahte Adapas şebekesi çökertildi

Aşı bilgi sistemine erişim yetkisini kötüye kullanarak aşısız kişilere para karşılığında aşı kaydı yaparak Adapass almalarını sağlayan ‘1111 Çağrı Merkezi’ personeli ve Para Karşılığı Aşı Kaydı yaptıran polis memuru tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Geniş çaplı soruşturma neticesinde tutuklu sayısının artması bekleniyor

MADDİ MENFAAT İÇİN YAPTI… Şubat ve Eylül ayları arasında özel bir danışmanlık şirketinde aşı bilgi sistemine kayıt görevi yapan zanlı Cemaliye Mutlu’nun aşı olmayan birçok şahsa maddi menfaat karşılığında çift aşı olmuş gibi kayıt yaptığı ortaya çıktı. Polis, zanlının evinin arandığını ve bilgisayarının emare alındığını belirtirken, emarelerin incelenmesi gerektiğini ayrıca alınması gereken ifadeler soruşturulacak şahıslar olduğunu kaydetti. Zanlı Cemaliye Mutlu aleyhinde soruşturma maksatlı 2 gün süreyle tutukluluk emri temin edilirken, polis ekipleri zanlının olası suç ortaklarının tespiti için titizlikle soruşturma yürütüyor.

AŞILI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ… Ülkede infialle neden olan sahte aşı işlemleri ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında polis memuru olarak görev yapan Salih Filo da tutuklandı. Polis, zanlı Cemaliye Mutlu’nun aşı olmayan ancak acil olarak yurtdışına çıkış yapması gereken zanlı Salih Filo’ya çift aşı olmuş gibi kayıt yapıp Adapass uygulamasına kaydedip, yurtdışına giriş çıkış yapmasını sağladığını açıkladı. . Polis, zanlının tutuklanmasının ardından yapılan sorgulamasında aşı olduğuna dair sözlü beyanda bulunduğunu söyledi. Polis, meseleyle bağlantısı olan 8 kişi daha olduğunu açıklarken, Yargıç Mine Ozankaya, soruşturmanın selameti açısından zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu