
Girne’de ikamet izni almak için sahte belge düzenleyerek tedavüle süren soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi. Girne Adli Şube’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında ‘Resmi sahte belge düzenleme’, ‘Tedavüle sürme’ ve ‘Sahte davranışla kayıt temini’ suçlarından tutuklanan Zia Ul HaQ, Kazı Abdullah Al Morshed, Prabhjot Singh ve Sana Mujtaba Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
POLİS SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ
Girne Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Doğcan Kırgeç, olayın 2026 yılı Mart ayı içinde meydana geldiğini kaydetti. Aynı meseleden tutuklu bulunan zanlı Rauf Ahmed ve Tunç Dağhan’ın 4 zanlının yardımı ile Fevzi Çakmak Caddesi Dağman Sitesi Blok A/2 No:6 adresinde kiracı olmamalarına rağmen adreste kiracı olarak gösteren kira sözleşmesi düzenlediklerini söyledi.
6 zanlının 19 Mart tarihinden bu yana mahkeme emri ile tutuklu olduklarını ifade eden Kırgeç, 4 zanlının 21 Mart tarihinde tutuklandığını ifade etti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini kaydeden Doğcan Kırgeç, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek 3 gün daha tutukluluk talebinde bulundu.
Yargıç Mine Gündüz, soruşturmanın ciddiyetine değinerek zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.





































