GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Sahte diploma iddiasıyla gündeme gelen vekil “Emrah Yeşilırmak”

GIYNIK ÖZEL

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın bir milletvekilinin Güzelyurt’taki Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden sahte diploma alarak bunu tedavüle sürüp kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne yaptığı şikayetin ana kahramanının UBP İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak olduğu ortaya çıktı.

GIYNIK Gazetesi’nin yaptığı araştırmada, Cumhuriyet Meclisi’nde bulunan 50 milletvekili arasında Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden diploması bulunan tek vekilin Emrah Yeşilrmak olduğunun tespit edilmesi üzerine, tüm oklar Yeşilırmak’ın üzerine çevrildi.

Emrah Yeşilırmak’ın Cumhuriyet Meclisi’nin resmi web sitesinde yer alan özgeçmişinde yer alan bilgilere göre; Emrah Yeşilırmak’ın Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden 2 yıllık Muhasebe bölümü ön lisans diplomasına sahip olduğu, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin İşletme Yönetimi (İngilizce) Bölümü’nden ise lisans diploması sahibi olduğu ve halen Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans eğitimine devam ettiği öğrenildi.

“Bugün itibariyle bir milletvekilinin SAHTE DİPLOMA aldığı ve bunu tedavüle sürerek kullandığı iddiasıyla Polis Genel Müdürlüğü’ne bir şikayet dilekçesi verdik. Bize gelen tüm bilgi ve belgeleri belirttik” diyen Özersay, isim vermese de ‘bir vekil tarafından’ Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden alınan diplomanın sahte olduğunu iddia etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu