KıbrısManşetToplum

“Sahte diploma” ve “yolsuzluk” soruşturması derinleşiyor

DEVRİM DEMİR

Güzelyurt Kaza Mahkemesinde bugün yeniden mahkemeye çıkarılan Amir Shakirfard, Kemal Dürüst, Serdal Gündüz ve Şenol Kovancı aleyhindeki soruşturma derinleşti.

Mali Şube Polisi’nin başlattığı soruşturma 20. günü geride bırakırken, soruşturmaya şubede görevli 20 polis dahil edildi.

Mahkemede ifade veren polis, 2018 yılında 3 bin Euro değerinde olan diş ünitelerinin zanlı Serdal Gündüzün ortağı olduğu özel bir diş klinigine teslim edildiğini söyledi.

Zanlı Gündüzün 2023 yılında 48 bin Sterlin karşılığında aldığı Range Rover aracın emare olarak alındığının kaydeden polis, Gündüzün cep telefonunda not kısmında, ” Lütfen Amir her şeyi sil temizle, hiç bir şey kalmasın” yazısını bulduklarını belirtti.

Polis ayrıca 34 bin TL’Lik bastiçlerin kime yapıldığını tespit ettiklerini ifade ederek, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

YENİ ŞİKAYETLER VAR.
Polis 20 günlük sürede 157 ifade alındığını, 8 adet Laptop, 16 cep telefonu, 1 bilgisayar ve 2 adet ajandayı emare aldıklarını söyledi.

Usulsüz bir çok işlem yapıldığını ifade eden polis meblağın artabileceğine değindi. Yeni bir çok şikayet yapıldığını söyleyen polis, üniversite için Türkiye’den bir ekibin de okulda çok yönlü bir araştırma yaptığını belirtti.

AV. ZEKİ: MÜVEKKİLİM 23 GÜNDÜR BANYO YAPMADI
Zanlı Serdal Gündüzün avukatı Doğa Zeki müvekkilinin 23 gündür Lefke Karakolunda tutulduğunu söyledi. Zeki müvekkilinin 23 gündür banyo yapmadığını kaydetti. Polis şikayetin vekaletname ile 5 Şubat tarihinde yapıldığını ifade ederek çok yönlü bir soruşturma yapıldığını ifade etti.

Mahkeme her iki beyanlarının ardından zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu