KıbrısManşetToplum

‘Sahte reçete’ soruşturma kapsamında tutuklanan Doktor Fikri Koray aleyhindeki tutukluluk süresi uzatıldı

DEVRİM DEMİR

Polisin ‘sahte reçete’ soruşturması büyük bir titizlik içinde yürütülürken, her ihbar dikkate alınıyor. Polisin 13 Eylül tarihinde düğmeye bastığı geniş kapsamlı operasyonda Mağusa’da 2 toplamda 15 kişinin tutukluluğu devam ediyor. Doktor, polis, eczacı ve sivil vatandaşların olduğu soruşturma kapsamında 23 Eylül tarihinde tutuklanan Doktor Fikri Koray, ek tutukluluk talebi ile bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis çavuşu zanlının tutukluluk süresinde ‘itiraf’ niteliğinde bir ifade verdiğini söyledi.

POLİS: 42 ECZANE İLE ÇALIŞIYOR…
Mahkemede ifade veren polis çavuşu zanlının 42 farklı eczane ile çalıştığını, soruşturma kapsamında şu ana kadar sahtelenmiş 7 adet reçete tespit ettiklerini kaydetti.

Yazdığı toplam 150 adet reçete tespiti yapıldığını ancak 7 adetinin sahte olduğuna dikkati çeken polis çavuşu, 2023 Ocak ayından günümüze zanlı Doktor Fikri Koray’ın Sosyal Sigortalara 6 bin reçete yazdığını söyledi.

Yapılan geniş çaplı soruşturmada zanlının şu an aynı mesele ile bağlantılı olan İsmet Tufan Eczanesi’ne Temmuz ayında 152 adet reçete yazdığını kaydeden polis çavuşu, zanlı Koray’ın hesabına para gönderen kişilerin ifadelerinin alınacağını belirterek 8 gün tutukluluk talebinde bulundu.

Mahkeme, soruşturmanın ciddiyetine değinerek zanlının soruşturma amaçlı 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu