KıbrısManşetToplum

‘Sahte reçete’ soruşturması derinleşti… Reçete sayısı artıyor!

‘Sahte reçete’ soruşturma kapsamında biri polis 4 zanlı ek tutukluluk talebi ile yargı önündeydi. Soruşturma derinleştikçe, reçete sayısı artıyor

‘Sahte reçete’ soruşturma kapsamında biri polis 4 zanlı ek tutukluluk talebi ile yargı önündeydi. Soruşturma derinleştikçe, reçete sayısı artıyor

DEVRİM DEMİR

Aralarında bir polis memuru, bir eczacının olduğu toplam 4 kişi ‘sahte reçete’ soruşturma kapsamında yeniden ek tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldılar. Eczacı Sercan Avcı, Polis memuru Mehmet Akyay, vatandaşlar Gürcem Taşkaya ve Erçin Karadayı aleyhine mahkeme 8’er gün daha ek tutukluluk emri verdi, polis çavuşu alınan tutukluluk süresinde temin ettiği bilgileri mahkemeye aktardı.
Polis çavuşu, genişletilen soruşturmada zanlı Eczacı Sercan Avcı’nın eczanesinde çok sayıda küpürü kesik ilaç temin edildiğini ve toplamada 36 adet ‘sahtelenmiş’ reçete tespit edildiğini kaydetti.
Aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan zanlı Doktor Niyazi Perk tarafından 3 bin 547 reçete yazıldığını ve bunların ağustos ayında yazıldığını kaydeden polis çavuşu zanlı Doktor Niyazi Perk’in zanlı Sercan Avcı adına Ocak-Ağustos ayları arasında 5 bin 205 adet reçete yazıldığını kaydetti.

BİNLERCE REÇETE PARASI ÖDENDİ…
Polis çavuşu, zanlı Sercan Avcı’ya Sosyal Sigortalardan Ocak ayından Ağustos ayının ilk haftasına kadar 5 bin 205 reçetenin karşılığının büyük bir kısmının ödendiğini aktardı. Zanlı Avcının hesaplarının incelenmesi gerektiğini kaydeden polis çavuşu, Sercan Avcı’nın itiraf niteliğinde “Yaşlılara yardım etmek iyilik olsun diye yaptım” şeklinde ifade verdiğini söyledi.

36 REÇETEDE SUÇ TESPİTİ…
İncelenen reçetelerin 36’sında suç tespit edildiğini kaydeden polis çavuşu, alınması gereken çok sayıda ifade, incelenmesi gereken reçeteler olduğunu belirterek zanlıların 8’er gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu