DünyaKıbrısManşet

Sahte vasiyetname iddiasıyla ilgili hukuk mücadelesi başlatıldı

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan merhume Elmaziye Djemal’in aile yakınları, Djemal’in İngiltere’de yaşam süren kız kardeşi J.K. ve erkek kardeşi M.D.’nin yüklü bir meblağ karşılığında sahte vasiyetname hazırlattığını öne sürdü


Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 2020 yılı Aralık ayında, 76 yaşındayken hayatını kaybeden Elmaziye Djemal (Cemal)’in ölümünün ardından ortaya çıkan vasiyetnamenin sahte olduğuyla ilgili ortaya atılan iddialar hem ülkemizde hem de İngiltere’de ciddi suç teşkil ediyor. Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol)’nın bu iddiaların ortaya çıkmasının ardından harekete geçmesi beklenirken, söz konusu sahte vasiyetname iddialarıyla ilgili hukuk mücadelesi başlatmak için düğmeye basıldı.

UZMAN RAPORUNA GÖRE İMZA SAHTE

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan merhume Elmaziye Djemal’in aile yakınları, Djemal’in İngiltere’de yaşam süren kız kardeşi J.K. ve erkek kardeşi M.D.’nin yüklü bir meblağ karşılığında sahte vasiyetname hazırlattığını öne sürdü. İngiltere’de Avukat E.P tarafından hazırlanan vasiyetname ile ilgili, Kriminalistik (Belge İnceleme) Uzmanı tarafından yapılan inceleme neticesinde hazırlanan raporda, vasiyetname üzerine atılan imza ile Elmaziye Djemal’in İngiltere Sürüş Ehliyeti üzerinde kendisine ait olan imzası arasında farklılıklar olduğu tespit edildi. Kriminalistik Uzmanı tarafından hazırlanan rapora göre, vasiyetname üzerindeki imzayı atan kişinin Elmaziye Djemal olma ihtimalinin çok düşük olduğu bulgusuna varıldı.

“VASİYETNAMEYİ KOMŞUYA EMANET ETTİ” İDDİASI

Aile yakınları, vasiyetnameyi elinde bulunduran J.K.’nin eşi A.K.’nin; söz konusu vasiyetnameyi Elmaziye Djemal’in kendisinin hazırladığını ve İngiltere’deki komşusu U.B.’ye emanet ettiğini ve Elmaziye Djemal’in ölümünün ardından bu belgenin kendilerine U.B. tarafından verildiğini iddia ettiği de belirtildi.

“EVİNİ 850 BİN STERLİN’E SATTILAR” İDDİASI

Söz konusu sahte olduğu iddia edilen vasiyetname ile Elmaziye Djemal’in tüm mal varlığına kardeşleri tarafından el konulduğunu iddia eden aile yakınları, Djemal’e ait İngiltere’de bulunan evin iki hafta önce 850 bin Sterlin’e satıldığını fakat İngiltere hükümetine vergi kaçırmak maksadıyla 602 bin Sterlin’e satıldığının beyan edildiğini iddia etti.

HUKUK BÜROSU İDDİALARI REDDETTİ

Öte yandan İngiltere’de söz konusu vasiyetnameyi hazırlayan avukatın bağlı olduğu Londra Palmers Green bölgesindeki hukuk ofisi ile iletişime geçen aile yakınlarına, iddialarının asılsız olduğu ve ellerindeki kopya belgeler üzerinden inceleme yapmanın mümkün olmadığı gibi bahaneler sunulduğu da dile getirildi.

ELMAZİYE DJEMAL ÖLÜM BELGESİ

SAHTE OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN VASİYETNAME BELGESİ
UZMAN RAPORU SAYFA 1
UZMAN RAPORU SAYFA 2
ELMAZİYE DJEMAL’İN İNGİLTERE’DEKİ EVİNİN SATIŞ BELGESİ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu