GenelKıbrısManşet

Şaibeli başkanlar yargılanmayı bekliyor

Yasalardaki boşlukları lehine kullanan bazı belediye başkanları, görevde oldukları dönemde methaldar oldukları ‘yüz kızartıcı’ suçlardan yargılanmayı bekledikleri halde, sırf hüküm giymedikleri için seçimlerde aday olup aynı makamlarda göreve gelebiliyor

2018’de başlayan bir yargı süreci 4,5 yılda sonuçlanmadığı için, ‘zanlı’ konumundaki kişi muteber sayıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan bir kişi dahi YSK’ya göre seçimlerde aday olabiliyor, hatta milletvekili dahi olup dokunulmazlık zırhına bürünebiliyor.

GIYNIK ÖZEL

‘GEÇ GELEN ADALET’ VURGUSU…

Toplum nezdinde en güvenilir kurum olan bağımsız yargının itibarı, askıda bekleyen davalar nedeniyle zaman zaman sarsılıyor. Uzun yıllar boyunca neticelenmeyen davalar nedeniyle adaletin tecellisi de gecikirken, “Geç gelen adalet, adalet değildir” görüşü ön plana çıkıyor. 2014-2018 dönemlerinde ve 2018-2022 dönemlerinde görevde olan bazı belediye başkanlarının icraatlarına ilişkin yürütülen polis soruşturması neticesinde, ‘usulsüzlük’ tespiti sonucu açılan davaların halen sonuçlanmaması bazı anomalileri de beraberinde getirdi.

TUTUKSUZ YARGILANAN ESKİ VE YENİ BAŞKANLAR VAR…

GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, halen yargıda devam eden davası olan ve teminat şartlarıyla tutuksuz yargılandığı halde, hüküm giymediği için yerel seçimlerde aday olan ve seçilen belediye başkanları bulunuyor. Bu isimler arasında aday olup kazanamayan veya yeniden aday olmayan eski başkanlar da var.

HAPİSLİK CEZASI ÖNGÖREN SUÇLAR…

‘Resmi Evrakta Sahtecilik’, ‘Sahte Resmi Evrakı Tedavüle Sürme’ ve ‘Görevi Kötüye Kullanma’ gibi Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına giren ve hapislik cezası ön gören suçlardan tutuksuz yargılanan bir kişinin; 4 yıldan uzun süredir ‘avukat marifetiyle’ davası ertelendiği için hüküm giymemiş ya da yargılanıp temize çıkmamış olmasına rağmen yeniden aday olup belediye başkanı seçildiği ortaya çıktı. Henüz 1 ay önce gerçekleştirilen yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen bu kişinin yargılanıp hapislik cezası alması halinde ara seçime gidilmesi gündeme gelecek ve kamu kaynakları yine israf edilmiş olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu