KıbrısManşetSiyasetToplum

Şaka mı bu diyeceğim ama değil

Bir ülke yönetiminde liyakat ortadan kaybolursa, ve liyakat yerine partizan kadrolarla ülke yönetmeye çalışırsanız illa ki bir nokta da işler sarpa saracak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni Ercan Havaalanın 20 Temmuz’da açılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini söyledi. Hata sonucu unutulan polis ve gümrük yeri için ise, geçici bir çözüm bulunacağını kaydetti.

Son tarih 20 Temmuz.

Eksik gedik ne varsa bir tarafa bırakılacak ve yeni havaalanı hizmete açılacak.

Bu eksiklerden birisi de polis ve gümrük yeri.. Ona da geçici bir çözüm bulunacağını söylüyor ilgili makam. Hep söylerim plansız programsız, bilgisiz, hesapsız kitapsız işler anca bu kadar olur. Yani özetle el yordamı ile yönetilmeye çalışılan her şey tepetaklak olmaya adaydır…İlgili bakan diyor ki hata sonucu polis ve gümrük için yer tasarlanmadı. Oysa bu binanın gerek fiziki niteliği gerekse iç mekanı rutin bir şekilde inşaatın ilk gününden son gününe kadar denetlenmiş olsaydı böyle saçma sapan bir hata da olmazdı, bakan da çıkıp bunu izah etmek durumunda kalmazdı. Lakin görünen o ki, bunların hiçbirisi yapılmadı, sazı eline alan istediği gibi çalıp oynadı.

Bir ülke yönetiminde liyakat ortadan kaybolursa, ve liyakat yerine partizan kadrolarla ülke yönetmeye çalışırsanız illa ki bir nokta da işler sarpa saracak. Yeni havaalanı konusunda da maalesef yaşanan absürtlük bu. Hoş umalım ki konu bununla sınırlı kalsın, zira takdir edersiniz ki söz konusu olan alanın uçuş güvenliği de çok önemli bir husus…

Bilhassa uçakların iniş kalkış operasyonlarında uluslararası havacılık kriterlerin esasında gerekenlerin yapıldığını düşünmek istiyorum.. Bina içinde polis ve gümrüğe ayrılacak alanın unutulmuş olmasının şu veyahut bu şekilde bir telafisi var. Lakin iş teknik donanım ve saha uygulamasına gelince düşünülmeyen, ya da ihmal edilen en ufak bir detay telafisi mümkün olmayan hadiselere yol açabilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu