EkonomiGenelKıbrısManşetToplum

Sakız parasına otel!

Ülke turizminin gözbebeği ve sembol tesislerinden Palm Beach Hotel’in kaderi, devlete uzun yıllardır çok cüzi miktarlarda kira ödeyen fakat kendisi otel üzerinden milyonlarca Euro kira geliri elde eden fırsatçı bir iş insanının iki dudağı arasında .

Ülke turizminin gözbebeği ve sembol tesislerinden Palm Beach Hotel’in kaderi, devlete uzun yıllardır çok cüzi miktarlarda kira ödeyen fakat kendisi otel üzerinden milyonlarca Euro kira geliri elde eden fırsatçı bir iş insanının iki dudağı arasında .

SÖZER ÖZEL GANİMETİ… Sıradan bir vatandaşın bile ödeyebileceği bir meblağa devletten ülkenin en değerli turizm tesislerinden birini kiralayan Sözer Özel, kendi kiracısından ise milyonlarca Euro talep ediyor.

ÜLKE TURİZMİNE FAYDASI YOK, ZARARI VAR…
KKTC Devleti’nden 1996 yılında yıllık 40 bin dolar gibi cüzi bir miktara uzun süreli sözleşmeyle kiraladığı, ülkenin belki de en değerli turizm yatırımlarından birisi olan Kapalı Maraş’ın yanı başında ve Maraş sahilinin başlangıç noktasında bulunan Palm Beach Hotel’e yıllarca tek bir çivi çakmadan sahip olan Bilfer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Sözer Özel, şimdi de ülkenin lokomotif sektörü turizmi baltalamakla kalmayıp yüzlerce kişinin de işsiz kalmasına neden oldu. 2007 yılına kadar, sözleşmede yer alan hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmeyen ve devlete olan kira borcunu da düzenli şekilde ödemeyen Sözer Özel, 2007 yılında Palm Beach Hotel’i kiraladığı Arkın Group sayesinde 2019 yılına kadar 5 Milyon Euro haksız kazanç elde ederken, devlete ise sadece 400 bin dolar kira ödedi.

“23 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA YENİ OTEL SAHİBİ OLURDU”… Arkın Group, 2007 yılında devraldığı Palm Beach Hotel’e, 12 yılda sadece 5 Milyon Euro kira bedeli ödemekle kalmayıp, 23 Milyon Dolarlık yatırım da yaparak otelin değerinin üzerine değer kattı. Yıkılmak üzere olan oteli ayağa kaldıran Arkın Group, bir harabeyi sadece Mağusa’nın değil, ülkenin en prestijli turizm tesislerinden biri haline getirdi. Büyük bir fırsatçılık örneği sergileyen ve devlete yılda 40 bin dolar kira beledi ödediği Palm Beach Hotel’den Arkın Group sayesinde milyonlarca Euro kazanç elde eden Sözer Özel, turizmin tamamen durduğu pandemi döneminde fırsatçılık yaparak, yıllık kira bedelini 1 Milyon Euro’ya çıkarmaya çalıştı. Turizm çevreleri, Maraş açılımının gerçekleştiği ve Kapalı Maraş’ın ciddi anlamda önem kazandığı bir dönemde, Maraş’ın yanı başındaki bu denli önemli bir turizm tesisinin kapısına kilit vurulmasına yol açan fırsatçı iş insanı Sözer Özel’e ‘dur’ diyecek kimse yok mu?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

DEVLET KAYBEDECEK, YATIRIMCI KAYBEDECEK, FIRSATÇI İŞ İNSANI KAZANACAK… 50 yıldır yurtdışında yaşam süren, ülkeye tek bir katkısı dahi olmayan, Kıbrıs’ta herhangi bir yatırımı ve istihdamı olmayan Bilfer Madencilik şirketi direktörü Sözer Özel, Arkın Group’un yıllardır fahiş kira bedeli ödediği, 23 milyon dolarlık yatırımla yoktan var ettiği Palm Beach Hotel’i, 85 Milyon Dolar’a başka bir şirkete devretmek için türlü ali cengiz oyunları oynuyor. Turizm çevreleri, devlete yılda sadece 40 bin dolar kira ödeyen fakat kılını kıpırdatmadan Arkın Group’tan milyonlarca Euro haksız kazanç elde eden Sözer Özel’in yıkılmaya terk ettiği, Arkın Group’un ise yoktan var ettiği Palm Beach Hotel’i 85 Milyon dolara başka bir şirkete devredip zenginliğine zenginlik katmasına göz yumulmaması gerektiğini savunuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu