GenelKıbrısManşet

Salahi Şahiner, Yasemin Öztürk’ü ihbar mı etti?

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, Yasemin Öztürk’ü Sağlık Bakanlığı’na ihbar edip etmediği sorulmasına karşı “İhbarda bulunmak üzereyken ilgili kişiler Öztürk’e durumu bildirdi ve Yasemin Öztürk oradan ayrıldı” yanıtını verdi.

CTP Milletvekili Salahi Şahiner GIYNIK Web TV’de önemli açıklamalarda bulundu, “Geçen hafta koronavirüs temaslısı olan UBP Milletvekili Yasemin Öztürk’ün komite toplantısına çağrılmasıyla ilgili konuşan Şahiner, Öztürk’ü Sağlık Bakanlığı’na ihbar edip etmediği sorulmasına karşı “İhbarda bulunmak üzereyken ilgili kişiler Öztürk’e durumu bildirdi ve Yasemin Öztürk oradan ayrıldı” yanıtını verdi.

“YARGIMIZA MÜDAHALE EDİLEMEZ”

Şahiner, Anayasa Mahkemesi kararı konusunda yaşanan tartışmalara değindi, “Yargımıza kimse müdahale edemez.” dedi.

 “GENEL KURULDA OYLANMADAN YASAL HÜKMÜ YOK”

Salahi Şahiner, Meclis Genel Kurulu’nun 10 gün durdurulma kararıyla ilgili ise kararın Genel Kurul’da oylanmaması halinde yasal bir hükmü olmadığını söyledi, “Bunu bile düşünmeyen kişiler var…” şeklinde konuştu.

“SİYASİ BİR DARBEDİR”

Geçtiğimiz Pazartesi günü Erken seçim tarihinin konuşulacağı Meclis oturumunun, çalışanların idari izinli sayılarak açılmaması kararını da “siyasi bir darbedir” şeklinde niteleyen CTP Milletvekili Şahiner, “Bu hükümetin bir an önce gitmesi gerekiyor. Kesinlikle parlamentonun yenilenmesi gerekiyor erken seçim şart” dedi.

“YOLSUZLUĞUN DANİSKASININ KAPISI AÇILIYOR”

KIB-TEK’teki yolsuzluk söylemlerini de değerlendiren Şahiner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın yolsuzluğu önlemeye yönelik yaptığı açıklamalar hakkında “Yapılanlar yolsuzluk üzerine gitmek değildir, yolsuzluğun daniskasının kapısını açmaktır. Arıklı’nın tüm çalışanları ve iş insanlarını zan altında bırakması doğru değildir. Kıb-Tek çalışanları yada iş insanları hırsız değildir. ” ifadelerini kullandı.

Şahiner, 7 bin ton akaryakıt geldiğini aktararak,  getirilen miktar düştükçe ulaşım maliyetinin de arttığı uyarısı yaptı.

“FEDERASYON BİTMEDİ, TEKRAR KONUŞULACAK”

Kıbrıs sorunu müzakere modelleri hakkında da konuşan Şahiner, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan sonra biz geldiğimizde tekrar federasyon temelinde müzakerelere devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu