GenelKıbrısManşet

Saldam’a 3 gün tutukluluk!

Hüseyin Saldam, sahte belge düzenleme sahte belgeyi tedavüle sürme suçlarından göz altına alındı.

Hüseyin Saldam, sahte belge düzenleme sahte belgeyi tedavüle sürme suçlarından göz altına alındı. Dün öğle saatlerinde ifadesine başvurulan Saldam’ın Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ne ait arazinin temizleme işlemi ile ilgili, temizlenecek olan arazinin iş aracının yakıt ikmal ihtiyacı karşılaması adına gerekli işlem yapılması, anlaşma neticesinde toplam 8 adet faturanın 207 bin 500 TL değerindeki akaryakıt bedelini tahsil etti.

Öte yandan Hüseyin Saldam, Serdal Gündüz isteği üzerine deprem bölgesine yardım ettiğini belirtti. Ayrıca 19 Mart 2024 tarihinde Hüseyin Saldam aleyhinde şikayetçi olan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, böylesi bir alımın okul tarafından ödendiğini, fakat temizlenecek arazinin ise içerisindeki ağaçların kesimi ile anlaşılmış olan odun karşılığında temizlik bedeli olarak alınacağını mahkemede yeminli şehadet veren mali şubede görevli Yahya Suiçmez olguları mahkemeye aktardı.

Mahkemede zanlı avukatı Doğa Zeki savunmasında zanlı olan Hüseyin Saldam’ın böylesi bir şekilde itham edilmesine sebep olan esas nedenin araştırılmasını talep etti. Hüseyin Saldam’ın yapılan işlerde ise cebine herhangi bir kuruş paranın girmediğini belirten savunma avukatı Doğa Zeki, bu soruşturmanın devamında ise müvekkilinin lehine olacağını ifade etti.
Güzelyurt kaza mahkemesi yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur zanlı aleyhinde soruşturma kapsamında 3 gün ek tutukluk kararı verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu