DünyaGenelManşet

Samanyolu Galaksisi’ndeki “kötü niyetli uzaylıların” sayısı hesaplandı

Dünya dışı uygarlıkların gezegeni işgal etme ihtimali kısa süre önce tartışma konusu olmuştu

Dünya dışı uygarlıkların gezegeni işgal etme ihtimali kısa süre önce tartışma konusu olmuştu

İspanya’daki Vigo Üniversitesi’nden araştırmacı Alberto Caballero, Samanyolu Galaksisi’ndeki kötü niyetli olası uzaylı medeniyetlerinin sayısını hesapladı.

Caballero’nun henüz hakem onayından geçmeyen makalesinde galakside “kötü niyetli 4 dünya dışı uygarlık olabileceği” ifade edildi.

Caballero bu hesaplamayı yaparken Dünya üzerindeki işgal örneklerine başvurdu.

Araştırmacı son 50 yılda ülkelerin başka ülkeleri istila ettiği olayları inceledi.

Daha sonra elde ettiği verileri, İtalyan bilim insanı Claudio Maccone’nin Samanyolu’nda 15 bin 785 kadar medeniyet olabileceği tahminine ve yaşanabilir koşullara sahip olduğu düşünülen öte gezegenlerin sayısına uyarladı.

Hesaplamaları neticesinde Caballero, bir uzaylı ırkının Dünya’yı işgal etme veya insan uygarlığına kasten zarar verme olasılığının son derece düşük olduğu sonucuna vardı.

Yani iletişim kurmak için mesajlar gönderdiğimiz Dünya dışı bir uygarlığın istila olasılığı, bir asteroidin gezegenimizi yok etme olasılığından iki kat daha düşük.

Öte yandan, gökbilimcilerin uzaya radyo sinyalleri yollayarak Dünya dışı olası medeniyetlerle iletişim kurma çabaları daha önce de tartışma konusu olmuştu.

NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı’ndan bir araştırma ekibinin, Samanyolu Galaksisi’ndeki olası uzaylılarla temasa geçmek için kullandıkları mesajı martta güncellemesi, uzaylı işgali riskini gündeme getirmişti.

Oxford Üniversitesi’nden kıdemli araştırma görevlisi Anders Sandberg, mesajın uzaylı bir uygarlığa ulaşma ihtimalinin düşük olmasına rağmen, bu riskin “gerçekten ciddiye alınması gerektiğini” savunmuştu.

Merhum fizikçi Stephen Hawking de aynı konuda uyarmıştı. “Uzaylılar bizi ziyaret ederse sonucun Kristof Kolomb’un Amerika’ya ilk indiği zamanki gibi olacağını düşünüyorum” diyen Hawking, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu yerli Amerikalılar için hiç iyi olmamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu