KıbrısManşetSiyasetToplum

Sami Özuslu: Ekonomik sorunlar nedeniyle sağlığa erişim lüks hatta imkansız hale geldi

Meclis Genel Kurulu’nda, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle sağlığa erişimin, “lüks, hatta imkansız” hale geldiğini, bunun da bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade ederek, sağlığa erişim ve gelişimin temel insan hakkı olduğunu hatırlattı.

Özuslu, gelir adaletsizliğinin hem hastane hizmetlerinde hem de ilaca erişimde sorunlar yarattığını, hatta kanser hastasına ilaç temin edemeyen bir sosyal devletten bahsetmenin abes olduğunu kaydetti.

Özuslu, asgari ücretten az maaş alan sosyal sigortalıların sağlık harcamalarının karşılamasının mümkün olmadığını vurgulayarak, “gelin istikrarlı bir para birimine geçelim” dedi ve bu konuyu tartışmaya bile kimsenin yanaşmadığını belirtti.

Özuslu, yaşanan ilaç sıkıntısının “iki toplumlu sağlık komitesi” yokmuş gibi davranıldığını ve insanların temiz çevrede yaşam hakkının da yok sayıldığını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu