GenelKıbrısManşet

Şampiyon belli oluyor

FİNALİSTLER KOOP VE İSKELE:

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Açılış Kupası’nda şampiyon bugün belli olacak. Toplam 4 takımın yer aldığı Açılış Kupası’nda başka takım olmadığı için 4 takımla  birlikte Final Four heyecanını da aynı takımlar yaşıyor. Önceki gün oynanan ilk maçlarda Koopspor ile GAÜ mücadelesini kazan Koopspor ile Savoy Marmara ile Caesar G.Birliği ile arasındai mücadelenin galibi Caesar G.Birliği finale yükselen takımlar oldu.

KOOP ÇOK RAHAT (69-49):

Final Four’un ilk maçında Koopspor tüm periyotları üstün tamamladığı maçı 69-49 kazanarak finale yükseldi. Lefkoşa ekibinin formda oyuncusu Kercem İnancı 23 sayı ile en skorer isim olurken, Fuat Farisoğlu 12 sayı 10 ribaunt, İhsan Üğütücü ve Doğukan Demirman 10’ar sayı ile maçı tamamladı. Hücumda beklediği etkiyi yaratamayan GAÜ’de 10 sayı ile maçı tamamlayan Hamit Çeliktaşlılar çift hanelere ulaşan tek isim oldu.

İSKELE DİPTEN FİNALE (74-58):

Gecenin ikinci maçında klasman lideri Savoy Marmara ile ligi dördüncü tamamlayan Caesar G.Birliği karşılaştı. Son periyotta farkın erimesine izin vermeyen Caesar G.Birliği 74-58’lik skor ile finale yükselen taraf oldu. Kırmızı-siyahlılarda gecenin yıldızı 30 sayı, 13 ribaunt yanında 39 verimlilik puanı ile oynayan Ayomukin Omah oldu. Büyük üzüntü yaşayan Savoy Marmara’da en skorer isim 21 sayı atan Fırat Ceylan oldu.

FİNAL BU AKŞAM OYNANACAK:

Final-Four’da Koopspor ile Caesar Gençler Birliği’ni karşı karşıya getirecek final maçı bu akşam oynanacak. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak mücadele saat 19.00’da başlayacak ve şmapiyon belli olacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu