KıbrısManşetToplum

Şampiyon Melekler Anıt Yarışması Ödül Töreni yapıldı

Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Adıyaman’da hayatlarını kaybeden Şampiyon Melekler anısına Mağusa’da yapılacak anıt ile ilgili düzenlenen yarışma sonucunun açıklanması sonrası dereceye giren projelerin ekiplerine ödülleri verildi.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Gazimağusa Belediyesi ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği işbirliğinde düzenlenen “Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Melekler Anıtı Ulusal Mimari, Peyzaj ve Plastik Sanat Eseri Yarışması”nın Ödül Töreni ve Kolokyumu dün akşam (29 Şubat 2024 Perşembe günü) Mağusa Bandabuliya binasında yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Ödüllerin takdimi öncesinde konuşmalar yapıldı.

KARAKAYA: “11 ESERİN KATILDIĞI YARIŞMADA HERKES TEK YÜREK OLDU”
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya yaptığı konuşmada, 13 ay önce canlarını, en sevdiklerini katil bir binaya kaybettiklerini ifade etti. Şampiyon Melekleri sonsuza dek yaşatacaklarına söz verdiklerini söyleyen Karakaya, Şampiyon Melekler’in adını yaşatmak için her gün mücadele verdiklerini vurguladı. “Şu ana kadar yapılan başvurular en büyük sayı” diyen Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, 11 eserin katıldığı yarışmada herkesin tek yürek olduğunu belirtti. Her eserin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Karakaya, “yarışmanın jüri üyelerine verdikleri emek ve harcadıkları zaman bizim için çok değerli, çok büyük bir emek sergilediler” dedi. Karakaya, verdikleri sözü tutmaya devam edeceklerini mücadelelerinin bitmediğini kaydetti. Karakaya, her gece sosyal medyadan “susma unutma ve affetme” dediklerini ifade ederek Şampiyon Melekler için adalet arayışlarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

ADANIR: “SON DÖNEMLERDE YAPILAN PROJE YARIŞMALARINDA EN YÜKSEK KATILIM ORANI BU YARIŞMAYA OLDU”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Tunç Adanır da konuşmasında, “6 Şubat depremi sonrasında KTMMOB olarak mesleki ve toplumsal fayda çalışmalarımıza ilaveten Şampiyon Meleklerimizi misyonumuza eklemiş bulunmaktayız. Her anda, her aşamada, ailelerin her ihtiyacı olduğunda KTMMOB yanlarında olacaktır” dedi. Anıt projesinin kendileri için büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Adanır, son dönemlerde yapılan proje yarışmalarında en yüksek katılım oranının bu yarışmaya olduğuna işaret etti. Katılan ekiplerdeki sayının da çok yüksek oranda olduğunu belirten Adanır, “farklı meslek disiplinlerinden çok sayıda kişinin bir araya gelerek bu yarışmaya sunacakları projeler için çalışmaları bizim için onur verici bir olaydır” dedi. Yarışmaya katılan herkese teşekkür eden KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır, amaçlarının toplumla birlikte Şampiyon Melekleri ilelebet yaşatmak olduğunu belirtti. Tunç Adanır, 6 Şubat depreminde KTMMOB Genel Sekreterliği görevi yapmış Evren Çavdır, eşi Havva ve kızı Elvin’i de yitirdiklerini anımsatarak, Evren Çavdır anısına 3 Mart Pazar günü Acapulco Otel’de Satranç Anı Turnuvası düzenleyeceklerini söyledi. Adanır, tüm ailelerin ve katılımcıların turnuvaya davetli olduğunu ifade etti.

ULUÇAY: “ÇOCUKLARIMIZIN ANISINI EN İYİ ŞEKİLDE YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay da yarışmada yer alan 11 projeyi tek tek gördüğünü ve her birinin de kayıplarla ilgili duyguları en iyi şekilde yansıttığını ifade etti. Uluçay, söz konusu proje olmak üzere derneğin yürüttüğü okul ve spor tesisleri projeleri ile de şampiyon meleklerin sonsuza dek yaşatılacağını söyledi. Başkan Uluçay, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı bu acıyı asla unutmayacağını ve şampiyon meleklerin adlarını ve anılarını gerek eğitim gerekse böylesi projelerde yaşatılmaya devam edeceğini belirtti. “Çocuklarımızın anısını en iyi şekilde yaşatmak için çalışamaya devam edeceğiz” diyen Süleyman Uluçay, bu konuda Başbakan Ünal Üstel çok kararlı olurken, KTMMOB Genel Başkanı Tunç Adanır’ın da bu işe sahip çıktığını vurgulayarak, programlandığı gibi Şampiyon Melekler’e yakışır şekilde bugün bu noktaya gelindiğini kaydetti.

GÜÇLÜSOY: “İLGİLİ ŞAHISLAR EN YÜKSEK DERECEDE CEZA ALANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK”

Başbakan Ünal Üstel’i temsilen konuşan Başbakanlık Müsteşarı Durali Güçlüsoy da 6 Şubat tarihinden itibaren mücadelenin devam ettiğini kaydederek, dava sürecinde sonuna kadar ailelerin yanında olduklarını ifade etti. Durali Güçlüsoy ilgili şahısların en yüksek derecede ceza alana kadar mücadelelinin süreceğini vurguladı. Şampiyon Melekler’in anısını yaşatmak için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Güçlüsoy, Tunç Adanır Başkanlığında KTMMOB’ye, juri üyelerine ve yarışmaya katkı koyanlara teşekkür etti.

DERECEYE GİREN YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ, KATILIMCILARA DA BELGELERİ VERİLDİ

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verildiği törende, tüm jüri üyelerine ve raportörlere de katılım ve teşekkür belgeleri verildi.

Yarışma Jüri üyelerinin 26 Şubat 2024 tarihinde yaptığı değerlendirmeler sonucunda;

Birincilik Ödülü’nü; Erhan Afşaroğlu, Şelay Aykılıç, Zekiye Yağmur Aydındağ, Merter Refikoğlu, İsmet Birman, Ulaş Yetkili, Ahmet Dağbaşı ve Çağan Oyaltan ekibi,

İkincilik Ödülü’nü; Özlem Olgaç Türker, Münevver Özgür Özersay, Erçim Uluğ, Meserret Ziya, Jasmine Dinand, Serhan Şensoy, Sema Halil Yakar, Hıvsiye Öztoprak Aremek, Aytunç Talu, Umut Türker ve Mukaddes Önen ekibi,

Üçüncülük Ödülü’nü; Şebnem Hoşkara, Beser Oktay Vehbi, Mukaddes Polay, Müge Rıza, Ege Uluca Tümer, İpek Cemmedo, Can Kara, Zehra Şonya, Ercan Hoşkara, Temuçin Yardımcı, Mustafa Onbaşı, Seyit Soydan Cambazoğulları ve Leyla Çınar ekibi almaya hak kazandı.

Jüri Özel Ödülü ise; Pınar Uluçay Righelato, Bahar Uluçay, Serhat Selışık, Aslı Özgürün, Ramadan İyikal ve Reşat Misli ekibine verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu