GenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Şampiyon Melekler için hesap sorma zamanı!

Şampiyon Meleklere, çocuklarına mezar olan şehre giden aileler adalet istediklerini, dava sürecini yakından takip edeceklerini ve bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı

Şampiyon Meleklere, çocuklarına mezar olan şehre giden aileler adalet istediklerini, dava sürecini yakından takip edeceklerini ve bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı…

KALABALIK BİR HEYETLE ADIYAMAN’DAYIZ
Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan, 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’in 11 sanığı bugün “bilinçli taksirden” yargılanmaya başlıyor. Adalet isteyen aileler, dava sürecini yakından takip edeceklerini, peşini bırakmayacaklarını söyleyerek, kalabalık bir heyetle Şampiyon Meleklere mezar olan şehir Adıyaman’a gitti. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce; İsias Otel’in 5’i tutuklu 11 sanığı hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianamenin 2 Aralık 2023’te kabul edilmesinin ardından duruşma bugün başlayacak ve 5 Ocak’a kadar devam edecek.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
11 sanıklı davada sadece 1 sanık mahkeme salonunda hazır bulunacak. Diğer sanıklardan tutuklu olanların bulundukları cezaevlerinden, tutuksuz yargılanacak olanlar ise adli kontrol edildikleri karakollardan video konferans yoluyla davaya katılacakları öğrenildi. 125 kişilik ana salonun yanı sıra, 150 kişilik bir salon daha eklendi. İkinci salona kurulan ekran üzerinden ana mahkeme salonu takip edilebilecek. Bu salonlar dışına girişin yasak olacağı adliyede, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınacağı ifade ediliyor. Mahkemenin ilk gününde sanıkların savunma yapacakları ifade edilirken, ikinci ve üçüncü gününde müştekilerin dinleneceği edinilen arasında.

ÜSTEL: SORUMLULAR HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMALI
Başbakan Ünal Üstel, İsias Otel davasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin ortak davası olduğunu vurguladı. İsias Otel davasının binlerce davadan sadece bir tanesi olmasına rağmen, bu davalar arasındaki en sembol davalardan biri olduğunu vurgulayan Başbakan Üstel, “Biz yüce Türk adaletine güveniyoruz.  Adil bir yargılanmanın ardından, sorumluluğu olan herkesin kanunların öngördüğü şekilde hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu