GenelKıbrısManşet

Şampiyon melekler takımı yaşatılacak

Bakanlar Kurulu kararlarına göre, Adıyaman’da İsias Otel enkazında hayatını kaybeden vatandaşlarımız görev şehidi olarak kabul edildiler. Onlar adına Mağusa’ya anıt ve Melekler Takımı Kapalı Spor Salonu yapılacak, isimleri sokaklara verilecek. Türkiye’de bin konutluk Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü oluşturulacak.

HATIRALARINI YAŞATMAK İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI:

Bakanlar Kurulu, Türkiye’deki deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız adına ve özellikle de Adıyaman’da ISIAS Otel enkazında yaşamını yitiren Gazimağusa Türk Maarif Koleji (GMTMK) sporcu öğrencilerinin hatılarılarını yaşatmak adına önemli kararlar aldı.

 

GÖREV ŞEHİDİ OLARAK KABUL EDİLECEKLER:

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sırasında ülkemizi temsilen spor müsabakalarında bulunan ve yaşamlarını yitiren öğrenci ve görevliler, görev şehidi olarak kabul edilecek.

 

MAĞUSA’YA ANIT YAPILACAK:

Deprem felaketi sonrasında yaşamını yitiren insanlarımızın hatıralarının yaşatılması için Gazimağusa Belediyesi ile işbirliği içerisinde, uygun görülen bir alana anıt yapılacak.

 

ŞAMPİYON MELEKLER TAKIMI KAPALI SPOR SALONU YAPILACAK:

KKTC Başbakanlığı Spor Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı Gazimağusa’daki Dr. Fazıl Küçük Stadyumu Spor Kompleksi içerisinde Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürlüğü tarafından uygun görülecek bir alana hayatlarını kaybeden sporcularımız anısına Şampiyon Melekler Takımı kapalı spor salonu yapılacak.

 

KENDİ ŞEHİRLERİNDE SOKAKLARA İSİMLERE VERİLECEK:

İçişleri Bakanlığı’nın belediyelerle istişare içerisinde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimleri kendi şehirlerinde yer alan sokaklara verilecek.

 

EĞİTİM MASRAFLARI DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK:

Deprem felaketinde annesi ile babası vefat edip KKTC vatandaşı olan ve ikameti KKTC’de bulunan çocukların eğitim masrafları devlet tarafından karşılanacak.

 

TÜRKİYE’DE “KIBRIS TÜRK ŞAMPİYON MELEKLER KÖYÜ” OLUŞTURULACAK:

Hükümet ve Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu arasında protokol imzaladı. Protokol gereği Türkiye’deki deprem bölgelerinde evlerini kaybeden insanlar adına Türkiye’nin göstereceği bir alana Başbakanlık, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu ve Kıbrıs Türk halkını katkılarıyla bin konutluk prefabrik yaşam alanı kurulacak. Yapılacak olan bu köyü adı ise “Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü” olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu