KıbrısManşetToplum

Şampiyon Meleklerimiz için kararlıyız!

İskele Belediyesi, İskele’de kararlılık ateşi yaktı. 3 Ocak’a kadar her perşembe 17.00-19.00 saatleri arasında meşaleler yanacak

İskele Belediyesi, İskele’de kararlılık ateşi yaktı. 3 Ocak’a kadar her perşembe 17.00-19.00 saatleri arasında meşaleler yanacak.

İSKELE-KARPAZ ANAYOLU ÜZERİNDEKİ ÇEMBERDE KARARLILIK ATEŞİ YAKILDI
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremde, Adıyaman’daki İsias Otel’in yıkılması sonucunda hayatlarını kaybeden Şampiyon Meleklerimizin dava süreci 3 Ocak’ta başlıyor. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği de Şampiyon Meleklerin haklarını en etkili şekilde savunmak ve suçluların hak ettiği cezayı alması için var gücüyle mücadelesini sürdürüyor. Derneğin haklı mücadelesine ise Kıbrıs Türk Halkı da her platformda destek veriyor. 3 Ocak’ta görüşülecek ilk dava öncesi tüm ilçelerde olduğu gibi İskele’de de kararlılık ateşi yakıldı. Prof. Dr. Serdar Saydam Caddesi üzerindeki Lokum Çemberine yerleştirilen, sloganların yer aldığı dövizler ile Şampiyon Melekler Takımının yer aldığı pankartlara meşaleler eşlik ediyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu tarafından ateşlenen meşaleler 17.00-19.00 saatleri arasında yanık kaldı. Her Perşembe aynı saatler arasında yakılacak kararlılık ateşi 3 Ocak tarihine kadar İskele’de de yanmaya devam edecek.

SADIKOĞLU: ADALETE İNANCIMIZ TAM
Kararlılık ateşinin yakıldığı çemberdeki etkinliğe katılan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, 3 Ocak 2024’te görülecek ilk duruşmaya dikkat çekti. “Adalete inancımız tam, mahkemenin de en ağır cezayı vereceğinden şüphemiz yok” diyen Başkan Sadıkoğlu, verilecek cezanın da emsal teşkil edeceğini ve bir daha böylesi acı olayların yaşanmayacağını belirtti. “6 Şubat 2023’te Türkiye’de yaşanan depremde, aralarında çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin de bulunduğu Şampiyon Melekler Takımımız ne yazık ki İsias Otel’in enkazı hayatlarını kaybettiler. Üzerinden aylar geçmesine rağmen hiçbirimizin yüreğindeki acı dinmedi. Her an bu acıyı içimizde yaşıyoruz. Bizler de bugünden itibaren 3 Ocak 2024 tarihine kadar, farkındalık yaratmak adına bu çemberimizde meşalelerimizi yakacağız. İlk gün olduğu gibi her zaman Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin ve kıymetli ailelerimizin yanında olacağız” diyen Sadıkoğlu, “Umarız ki hiçbir zaman için bir daha böylesi olaylar yaşanmaz. Mahkemenin verecek olduğu en ağır ceza neyse onun verilecek olmasından da hiç şüphemiz yoktur. Verilecek ceza emsal de teşkil edeceğinden bir daha böylesi acı olaylar yaşanmayacaktır. Suçluların en ağır cezayı almasıyla birlikte acılar dinmeyecek belki ama bir nebze olsun yüreğimize su serpilecek” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu