GenelKıbrısManşetSpor

Şampiyon vücutlar!

KKTC ŞAMPİYONASI YAPILDI

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından organize edilen 2023 KKTC Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, geçtiğimiz Pazar günü Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi’ne bağlı Gökay Boğaçhan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Gerek sporcu bakımından gerekse de vücut geliştirme ve fitnes sporunu sevenler tarafından oldukça yoğun ilgi gösterilen ve büyük bir şenlik havasında geçen şampiyona, Genç Erkek Fizik, Erkek Fizik, Erkek Klasik Fizik, Erkek Muscular Fizik, Kadın Bikini Fitnes, Kadın Fitnes ve Kadın Body Fitnes kategorilerinde yapıldı.

PODYUMDA KADIN GÜCÜ

2023 KKTC Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde 3 kadın sporcu muhteşem bir podyum başarısına imza attı. Kadın Body Fitnes kategorisine Serpil Özkan nezaretinde hazırlanan Lilia Sinekci performansıyla sahneyi coşturdu ve izleyenlerden tam not alarak bu alanda şampiyonluğun sahibi oldu. Kadın Bikini Fitnes kategorisinde Pembe Aydoğdu, Kadın Fitnes kategorisinde de Karina Edipoğlu birinciliğin sahibi oldu.

ERKEKLERDE BİRİNCİLER

Şampiyonada erkekler kategorisinde ise birinciler şu şekilde; Genç Erkek Fizik (-1.74), Necati Oktay Genç Erkek Fizik (+1.74) Bestami Alır, Erkek Fizik (-1.70) Ahmet Selim Hatipoğlu, Erkek Fizik (-1.79) Serdar Çaka, Erkekler Fizik (+1.82) Sayf Khatip, Erkek Klasik Fizik Davut Doğukan ve Erkek Muscular Fizik Muhammed Ghanim.

ULUSLARARASI AÇILIM

Şampiyona sonunda açıklamalarda bulunan KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, 2009 yılında devraldıkları federasyonun o döneme kadar sadece Türkiye’de yarışabildiğini, şu anda ise hem sporcu hem de hakem bazında uluslararası düzeyde boy gösterildiğine değindi.

DAHLAMEROĞLU; “BÜYÜK GURUR”

2009 yılından günümüze kadar 14 yıllık sürede sporcuların uluslararası arenada birçok şampiyonluklar elde edildiğini, bu başarıların da verilen emek ve çabaların karşılığında olduğunu ifade eden Ali Dahlameroğlu, “Bu bizim için çok büyük bir gururdur” dedi.

Dereceye girenler şöyle:

Genç Erkek Fizik (-1.74) 1.Necati Oktay, 2.Enis Kılıç, 3.Çınar Babahan
Genç Erkek Fizik (+1.74) 1.Bestami Alır, 2.Mert Can Akçıl, 3.Görkem Gülhan
Erkek Fizik (-1.70) 1.Ahmet Selim Hatipoğlu, 2.Ahmet Emin Aktaş, 3.Mehmet Kan
Erkek Fizik (-1.79) 1.Serdar Çaka, 2.Ahmet Güven, 3.Muhammed Akmol
Erkekler Fizik (+1.82) 1.Sayf Khatip, 2.Seran Koçero, 3.Esat Hulus
Erkek Klasik Fizik 1.Davut Doğukan, 2.Yahya Göv, 3.Ali Fahir Öksüzoğlu
Erkek Muscular Fizik 1.Muhammed Ghanim, 2.Özkan Özerol

Diğer Haberler

Başa dön tuşu