GenelKıbrısManşet

Şampiyonlar için sözümüzü tuttuk

Lefkoşa Maratonu Halk Koşusu, “Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü’nü ülkeye kazandırmak” amacıyla düzenlendi

Lefkoşa Maratonu Halk Koşusu, “Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü’nü ülkeye kazandırmak” amacıyla düzenlendi

LEFKOŞA’DA BİNLERCE KİŞİ

“Şampiyon Meleklerin adlarını yaşatmak ve Şampiyon Melekler Eğitim Kampüsü’nü ülkeye kazandırmak” amacıyla düzenlenen “Ülker Lefkoşa Maratonu” 4 kilometre halk koşusu, 10 kilometre koşusu ve 21 kilometre yarı maratonu dün binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Sabah 07.00 ve 07.30’da çok sayıda uzun mesafe koşucusunun katıldığı 21 ve 10 kilometre yarışları start alırken, 4 kilometrelik halk koşusunun başlangıcını saat 10.45’te Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya yaptı.

TÜM ZAMANLARIN EN KALABALIĞI

LTB’den verilen bilgiye göre, ülkenin dört bir yanından 24 binin üzerinde vatandaşın kayıt yaptırdığı 4 kilometrelik halk koşusunda tüm zamanların katılım rekoru kırıldı. LTB yetkilileri maratonun kendi kayıt rekorunu ikiye katladığına dikkat çekerken, dünkü halk koşusuna çocuklu aileler, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, spor camiasından tanınmış isimler ve 7’den 70’e yurttaşlar yanında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bazı bakanlar, bazı milletvekilleri ve bazı belediye başkanları da katıldı.

“MELEKLERE SÖZÜMÜZ VAR”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, maraton öncesinde yaptığı konuşmada, Ülker Lefkoşa Maratonu’na katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Bugün burada makam yok, mevki yok, bütün bir memleket, çocuklarımız için, şampiyonlarımız için, onların adını yaşatmak sorumluluğu ile toplandık” dedi. Harmancı, “Binlerce kişi tek yürek olduk. Şampiyonlarımız için hep beraber sözümüzü tuttuk. Bu eğitim kampüsünü ülkemize kazandırana kadar sözümüzü her gün hatırlayacağız” dedi. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da verilen sözün tutulduğunu, sözlerini tutmaya devam edeceklerini belirterek, “Şampiyonlar ölmez, onlar her zaman kalbimizde olacak” dedi ve maratonun gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu