GenelKıbrısManşet

Şampiyonlar ölümsüzdür

Adıyaman’da yıkılan İsias Hotel enkazında 35, toplamda 48 vatandaşımızın can verdiği deprem felaketinin ardından Kuzey Kıbrıs kocaman bir cenaze evine döndü

3 günde çoğunluğu çocuk 48 canı toprağa vermenin derin acısı yüreğimizi yaktı

İsyan etsek faydası yok fakat çocukların olması gereken yer burası mıydı…

Depremi Adıyaman’dan yorumlayan deneyimli gazeteci Merih Ak, satırları ile deprem kurbanlarından İzcan Nurluöz’e seslendi, “Seni ve arkadaşlarını öldürdüler” diyen Ak, “Ah be çocuk. Koruyamadık sizi…” diye de ekledi

BU SÖZLERE YÜREK DAYANMAZ…

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Voleybol kafilesinden 35 kişiye mezar olan Adıyaman’daki İsias Hotel, Kıbrıs Türk halkının acısının sembolü haline geldi. Deprem felaketinde kumdan kale gibi yıkılan otel binasının sahibinden, müteahhidinden, mühendisinden, izin veren yetkili makamlarından teker teker hesap sorulmasını isteyen hayatını kaybedenlerin yakınları, “Yağmacıları tuttuk cezasını verdik, hem de ışık hızıyla. Peki ya çimentoyu ve demiri çalanlara, kolonları kesenlere ne yaptık? Melekler Takımı’nı diri diri toprağa gömenlere ne yaptık?” sözleriyle öfkelerini dile getirdi.

FEYZİOĞLU: ADLİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR…

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İsias Hotel’le ilgili ceza soruşturması açtığını, enkazdan numuneler alındığını ve adli sürecin başlatıldığını açıkladı. “KKTC Hükümetinin aldığı karar uyarınca KKTC Dışişleri Bakanlığı Lefkoşa Büyükelçiliğimiz kanalıyla Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na başvurarak yetkili makamların soruşturma açması konusunda girişimde bulunulmasını istemişti” diyen Feyzioğlu, “TC Dışişleri Bakanlığımız da derhal Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazarak gereğini talep etmişti. Ceza soruşturması açılmıştır. Enkazdan numuneler alınmıştır. Adli süreç başlamıştır” açıklamasında bulundu.

ÜSTEL: TÜM SORUMLULAR HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK…

Başbakan Ünal Üstel, yaşanan depremde çöken ve KKTC vatandaşlarının da hayatını kaybettiği Adıyaman’daki otelle ilgili soruşturma açtıklarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti makamlarına teşekkür etti. Üstel, “İnanıyorum ki, soruşturma en kısa zamanda tamamlanacak ve gerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerekse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının canlarını yitirmesine sebep olan tüm sorumlular hak ettikleri cezaları alacaklardır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu