KıbrısManşetSporSürmanşet

Şampiyonlar Sırbistan’da podyuma çıkıyor

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu'na bağlı şampiyon milli sporcularımız, IFBB (Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu) tarafından Sırbistan'da düzenlenecek Diamond Cup'ta ülkemizi temsil edecek

GIYNIK ÖZEL –  OKAN KARADEMİR

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı şampiyon milli sporcularımız, IFBB (Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu) tarafından Sırbistan’da düzenlenecek Diamond Cup’ta ülkemizi temsil edecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle vücut geliştirme branşındaki sporcularımız uzun zamandır uluslararası müsabakalara katılma fırsatı yakalayamamıştı.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu, uzunca bir süredir bu önemli organizasyona katılmak için ciddi bir çaba harcadı.

Rumların olası bir engellemesine karşın bu çalışmayı oldukça sessiz ve titiz bir şekilde yürüten federasyon sonunda istediğini elde ederek başarıya ulaştı ve sporcularımızın bu araneya çıkacak olmasını sağladı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın Cacak bölgesinde yarın gerçekleşecek bu önemli organizasyonda ülkemizi 4 sporcu temsil edecek.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu nezaretinde Murat Şenyiğit, Yüksel Nedim, Erdal Macila ve Elis Sakallı’dan oluşan kafilemiz bu sabah erken saatlerde Sırbistan’a uçtu.

Bugün yapılacak kayıt işlemlerinin ardından sporcularımız yarın Avrupa’nın en prestijli şampiyonalarından birinde podyuma çıkarak dereceye girmeye çalışacak.

Pandemi sürecindeki tüm olumsuzluklara rağmen sporcularımız büyük bir özveri ile bu yarışmaya hazırlandılar.

Murat Şenyiğit (+100 kg bodybuilding), Yüksel Nedim (muscular mens physique ve mens physique), Erdal Macila (mens physique) ve Elis Sakallı (Bikini Fitnes) kategorilerinde boy gösterecek.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından sporcularımız pazar güne yurda dönecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu