GenelKıbrısManşetToplum

Şampiyonlara ‘adalet’ sözümüz var

‘Şampiyon Melekler’ başta olmak üzere deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin hiç dinmeyen acısı dün yeniden tazelendi

‘Şampiyon Melekler’ başta olmak üzere deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin hiç dinmeyen acısı dün yeniden tazelendi.

ŞEHİTLİKTEKİ TÖRENDE GÖZYAŞLARI DİNMEDİ”
Voleybol şampiyonasına katılmak için Adıyaman’da bulundukları sırada 6 Şubat 2023’te, Kıbrıs saatiyle 03.17’de meydana gelen depremde yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler, deprem felaketinin birinci yıl dönümünde Gazimağusa Kabristanlığı içinde oluşturulan Şampiyon Melekler Şehitliği’nde kabirleri başında gözyaşlarıyla anıldı.  Kıbrıs Türk halkının 1963 ve 1974’ten sonra en büyük kaybı olan, yıllar geçse de yüreklerden acısı dinmeyecek “Şampiyon Melekler” için şehitlikte düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Törene ülkenin her yerinden ve her kesiminden katılan yüzlerce kişi, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

“ŞAMPİYONLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ, ÇÜNKÜ ŞAMPİYONLAR ÖLMEZ”
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da, “6 Şubat 2023’ten bugüne kadar her gün olduğu gibi bugün de yüreklerimizde sakladığımız canlarımız için hep birlikteyiz.” dedi. Karakaya, “Başarıları, tertemiz kocaman yürekleri, masumiyetleri ile kalplerimizde Şampiyon Melekler olarak anılacak ve yaşayacak tüm meleklerimiz iyi ki hayatlarımıza dokundular ve kısacık yaşam serüvenlerinde bizlere büyük dersler verdiler” şeklinde konuştu. Karakaya, “Evlatlarımızın yüzlerini değil, mezar taşlarını seviyorsak bunun sebebi İsias’ı yaratan siz katillersiniz ve siz en ağır cezaları alana kadar adalet mücadelemiz her platformda devam edecek.” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu