DünyaManşetToplum

Samsung, aldatıcı reklamdan ceza yedi

Samsung, Galaxy serisi yedi farklı modelinin suya dayanıklı olarak pazarlanmasına rağmen havuz ve deniz suyuna maruz kaldıktan sonra bozulmaları neticesinde aldatıcı reklam yaptığı gerekçesiyle 14 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti

Samsung, Galaxy serisi yedi farklı modelinin suya dayanıklı olarak pazarlanmasına rağmen havuz ve deniz suyuna maruz kaldıktan sonra bozulmaları neticesinde aldatıcı reklam yaptığı gerekçesiyle 14 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

2019’da firma ve Avustralya rekabet ve tüketici komisyonu arasında 7 farklı Galaxy serisi telefon modelinin reklamlarına dair başlayan dava süreci bu şekilde nihayete ermiş oldu. Komisyon, Samsung’un 2016 Şubat ayından bu yana 300’den fazla reklamında suya dayanıklılık konusunda tüketicileri kandırmaya teşebbüs ettiğini iddia ediyordu.

İnternet, TV ve bilboard reklamlarında telefonlar suya dayanıklı ve havuz ile plajlarda kullanılır şekilde gösterilirken, telefonların havuz ve deniz suyunda kullanımının uygun olmadığı ortaya çıkmıştı.

Samsung adına açıklama yapan bir sözcü, firmanın ürünlerini deniz ve havuz sularında yoğun bir şekilde teste tabi tuttuğunu, ancak davayı bir sonuca bağlamaktan memnun olduklarını söyledi.

“Samsung bütün müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmak için emek sarf etmektedir. Samsung, bu davada bahsi geçen sebeplerden ötürü benzer sorunları yaşamış olan her bir kullanıcı için büyük üzüntü duymaktadır.”

Bu davaya konu olmuş olan Samsung modelleri: Galaxy S7, S7 Edge, A5, A7, S8, S8 Plus ve Note8 model telefonlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu