KıbrısManşetSiyaset

Sandık görevlilerine 6 ayda 400’er TL ödenemedi!

Birinci turu 11 Ekim, ikinci turu ise 18 Ekim 2020’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 738 sandıkta görev yapan sandık görevlileri, Cumhurbaşkanlığı seçiminin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen halen daha ödemelerini alamadı

Birinci turu 11 Ekim, ikinci turu ise 18 Ekim 2020’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 738 sandıkta görev yapan sandık görevlileri, Cumhurbaşkanlığı seçiminin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen halen daha ödemelerini alamadı.

Sandık başkanlarının alacağı kişi başı 500 TL ile sandık görevlilerinin alacağı kişi başı 400’er TL görev ödemesi henüz yapılmadı. 3 bin civarında sandık görevlisi, iki turlu seçim için görev ödemesi olarak 800’er TL alması gerekiyordu fakat halen daha kimseye tek bir kuruş ödeme yapılmadı.

Devletin sandık görevlilerine gerekli ödemeyi yapabilmesi için toplamda yaklaşık 1 milyon 400 bin TL’lik kaynağa ihtiyacı var. Erken seçimle ilgili bir karar alınamaması ve yakın zamanda ara seçime gidilmesi halinde, sandık görevlisi olarak çalışılacak kimse bulunmayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu