KıbrısManşet

Saner, 2021 yılı Mali İş Birliği Protokolü hakkında açıklamalarda bulundu

Protokol çerçevesinde Türkiye’den aktarılması planlanan kaynağa dikkat çeken Saner, “Burada önemli olan iki ülke arasındaki güçlü iş birliğinin devamıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ersan Saner, BRT ekranlarında yayınlanan ’14. Saat’ programına canlı bağlantı ile katılarak, 2021 yılı Mali İş Birliği Protokolü hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Saner, uzun bir süredir yarım kalan yolların tamamlanması ve yerleşim bölgelerinde bulunan üçüncü sınıf yolların tamamlanmasına başlanabilmesi kapsamında imzalanan protokol ile hayata geçirileceğini söyledi.

Koronavirüs salgınında dolayı tüm dünyanın ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığının da altını çizen Başbakan Saner, sağlık ile birlikte ekonominin de paralel bir şekilde yürütülmesi gerektiğini aktardı.

“YAKLAŞIK 400 MİLYON TL İLE REEL SEKTÖR DESTEKLENECEK”

400 milyon TL civarındaki bir bütçeyle reel sektörü destekleme kararı aldıklarını ve protokol kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile değerlendirildiğini ifade eden Saner, Koronavirüs nedeniyle Türkiye’nin yardımlarının süreceğini kaydetti.

“ANA VATANDA PAZARLANABİLMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDI”

KKTC’nin üretim sağladığı ancak dış ticaretin ambargolar nedeniyle kısıtlı olmasının bu protokol kapsamında gerekli çalışmaların başladığını da aktaran Saner, “Başta ana vatan olmak üzere pazarlanabilmesi kapsamında engel olan bürokratik engellerin kalkması için KKTC de üretilenlerin ana vatanda pazarlanabilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldı” dedi.

“AŞI KONUSUNDA, DÜNYADAN DAHA İYİ BİR KONUMDAYIZ”

Oktay’ın 20 bin doz aşının KKTC’ye gönderileceği yönündeki açıklamasını da değerlendiren Başbakan, “20 bin doz aşının gelmesiyle KKTC 100 bin doz aşıya ulaşacak demektir. Aşı konusunda, dünyadan daha iyi bir konumdayız. 20 bin doz aşı kullanıldıktan sonra, Türkiye aşıya eriştiği sürece bize yardımcı olacaklarını Sayın Oktay’dan almış durumdayım…” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İLE EŞGÜDÜMLÜ OLARAK DEVAM EDİYOR”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ile yaptığı görüşmeye dikkat çeken Saner, görüşmenin bir diğer konularının da, 500 yataklı hastane ve E-Devlet projeleri olduğunu belirtti.

Saner, “E-Devlet binasının da temellerinin atılması için gerekli her türlü hazırlığın Türkiye ile eş güdümlü olarak devam ettiğini de belirtmek isterim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu