GenelKıbrısManşet

Saner: Aşıda AB sıralamasında 3. sıradayız

Aşı bilgi sistemi, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, ilgili bakanlık müdürleriyle birlikte Dış İşleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, sistemin kullanımına ilişkin bilgiler verdi.

SANER: “AŞIDA AB SIRALAMASINDA 3. SIRADAYIZ”

Toplantıya katılan Başbakan Ersan Saner yaptığı konuşmasında “Bir kez daha ülkeyi kapatmak istemiyorsak kurallara harfiyen uymalıyız” diyen Saner “Ekonomik anlamda çok ciddi kayıplar yaşamamalıyız” dedi.

Ülkede Covid-19′ da dünyaya göre daha iyi yerde olduğumuzu belirten Saner, dün itibari ile atılan adımlar sayesinde 6 bin 732 öğrencinin adaya geldiğini söyleyen Saner, bunu ekonomiye katkısı olduğunu ifade etti ve bu sayının artarak devam edeceğini hedefin 15 bin öğrenci olduğunu aktardı.

100 bin aşıya ulaştık diyen Saner,  Sağlık Bakanı’nın Türkiye ile  birebir temas halinde olduğunu ve aşı konusunda online sisteme geçeceklerine dikkat çekti. Aşı başvurularının online olarak alınacağını ve bildirimlerinde online olarak gönderileceği aktaran Saner, aşıda AB sıralamasında 3. sırada olduğumuzu da sözlerine ekledi.

Online aşı sistemi yanında ev karantinası konusunda da adım atılacağını ifade eden Saner, aşı bilgi sisteminin hizmete girmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu