DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Saner: Bugüne kadar ‘aday olmayacağım’ demedim

UBP Genel Başkan Vekili Saner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın beş yıl içerisinde Kıbrıs soruna kalıcı çözüm getirecek anlaşmaya imza atmak için gereğini yapacağını vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ezberleri bozan bir Cumhurbaşkanlığı görevi yürüteceğine olan inancını dile getirerek, beş yıl içerisinde Kıbrıs soruna kalıcı çözüm getirecek anlaşmaya imza atmak için gereğini yapacağını vurguladı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan parti başkanlığı görevini vekaleten devralmasının ardından ilk açıklamasını GIYNIK mikrofonuna yaptı. “Bugün MYK ve Parti Meclisi gerçekleştirmemizin temel sebebi, seçildiği makamı gereği görevine bağımsız olarak devam edecek olan Parti başkanımızın partinin yetkili kurullarına veda etmesi ve son kez konuşma yapması içindi” diyen Saner, Ulusal Birlik Partisi 3. kez bir Cumhurbaşkanı göreve getirdi. Bu bizim için bir gururdur. Her zaman arkasındayız ve bu beş yıl içerisinde ezber bozan bir cumhurbaşkanlığı görevi yerine getirerek Kıbrıs sorununda da bir anlaşmanın imzalanması için gereğini yapacaktır. Ezberleri bozmak için her türlü kararlılığı uygulayacaktır” dedi.

Kurultay sürecinin resmi olarak başladığını, 31 Ekim 2020 tarihinde kurultayın ilk turunun, 7 Kasım 2020 tarihinde de ikinci turunun gerçekleştirileceğini belirten Saner, “Olağanüstü bir kurultay olacağı için sadece parti başkanlığı seçimi yapılacaktır. Bugünden itibaren 7 Kasım’a kadar olan sürede de parti başkanlığı görevini yürüteceğim” diyerek, “Şu ana kadar çok adaylı bir kurultaya gideceğimiz öngörülüyor. 26 Ekim akşamında adaylık başvurularını açıklayacağız. Müracaat süreci 26 Ekim mesai bitimine kadar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Siz de genel başkanlığa aday olacak mısınız sorusuna yanıt veren Saner, “GIYNIK Gazetesi olarak siz beni aday olarak gösterdiniz. Ben bugünkü kararı bekleyeceğimi ifade etmiştim. Bugüne kadar ‘aday olmayacağım’ demedim” diyerek UBP Genel Başkanlık yarışında olacağının mesajını da verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu