KıbrısManşetSiyaset

Saner: En uygun hükümeti kurmak için gerekli çalışmayı yapacağız

Tatar, bu kapsamda ilk olarak UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüşme sonrası açıklamalarda bulunan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, mümkün olan en kısa süre içerisinde bir hükümet kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Ulusal Birlik Partisi toplumun menfaatine olan her adımı atmaktan geri durmayacaktır" dedi

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Tatar, hükümet kurma çalışmaları ve görevlendirme amacıyla, Mecliste temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle görüşüyor.

Tatar, bu kapsamda ilk olarak UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşme sonrası açıklamalarda bulunan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, mümkün olan en kısa süre içerisinde bir hükümet kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Ulusal Birlik Partisi toplumun menfaatine olan her adımı atmaktan geri durmayacaktır” dedi.

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in açıklamasının tamamı şu şekilde: 

“Sayın Cumhurbaşkanı bugün siyasi parti başkanlarıyla görüşerek hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacak.

Biz ülkenin içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Dünyanın birçok büyük ülkesi Covid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşanıyor. Ekonomik olarak bizim de sıkıntılar yaşadığımız bir gerçektir. Bu ekonomik sıkıntıları aşmak için kısa süre içerisinde bir hükümet kurulması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından görev verildiği takdirde kısa süre içerisinde hükümeti kurma çalışmalarını başlatacağız.

Sayın Cumhurbaşkanı siyasi partilerle görüşmesinin ardından hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili bir görevlendirme yapacaktır. UBP’nin önce kendi başkanını seçerken başbakan adayını da seçeceğini söylemiştik ama şu an için hiçbir siyasi partiyle bir görüşmemiz yoktur. Dört farklı senaryo var ve en uygun hükümeti kurmak için gerekli çalışmayı yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı görev verdikten sonra parti meclisi toplayarak önce kendi yetkili kurulumuzda bu konuyu değerlendirip daha sonra hükümeti kurma çalışmalarına başlayacağız.

Ulusal Birlik Partisi toplumun menfaatine olan her adımı atmaktan geri durmayacaktır. Kabinede yer alacak isimlerle ilgili şu an bir açıklama ya da değerlendirme yapmam mümkün değildir. Hükümet kurma çalışmalarına başlamadan bakanlık dağılımının nasıl olacağını konuşmak, henüz görüşmeler başlamadan görüşmelerin tıkanmasına neden olur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu