KıbrısManşet

Saner Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklama yaptı

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner BRT’de 18. Saat programına katılarak Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner BRT’de 18. Saat programına katılarak Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ersan Saner, İmar Planı’nda en çok tartışılacak bölgelerin Mağusa merkez ve İskele olduğunu söyledi.

UBP olarak müteahhitlerin müktesep hakları ile ilgili görüşlerinin dün ne ise bugün de aynı olduğunu ifade eden Saner, “Müteahhitlerin müktesep haklarının aynen kalması konusunda UBP’nin herhangi bir ters görüşü yoktur. Müktesep haklar konusundaki tavrımız dün ne ise bugün de aynısıdır.Oluşan müktesep hakların korunması adına bizler İmar Planında gerekli yazı dizisini oraya koyma arzusu içerisindeyiz ve bunu gerçekleştireceğiz”dedi.

HP Genel Sekreteri’nin imar planı dökümanlarının koalisyon ortaklarına verilmediği yönündeki ifadenin gerçekleri yansıtmadığı” ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine Saner “Bize verildiğini ispat eden herhangi bir belge varsa onu görelim” yanıtını verdi.

Yaklaşık 3 hafta önce imar planı ile ilgili İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Saner, bakanla yine kendi makamında teknik ekibi ile biraya geldiğini ve sonrasında da kendi teknik ekipleri ile çalışma yaptıklarını belirtti.

Başbakan’ın talebiyle oluşturulan ve UBP kanadına temsilen eş başkan olarak görevlendirilmesine  rağmen komitenin hiçbir çalışmasına katılmadığı yönündeki iddiaya ise Saner, “Komite toplantılarına katılmama konusunda ise bu komite toplantılarının çağrılarını doğal olarak eş başkanlarının yapması gerekir. Eş başkanların çağıracağı toplantılar yerine bakanın çağırdığı toplantılara dönüştü, bu da etik değil. Benim de cevabım budur. Bundan dolayı bizim yapmış olduğumuz bir çağrı bulunmadığına göre bu dönemde bilgilerimizin eksik olduğuna dair bütün bilgiler ve belgeler yazılı olarak verilmiş olduğuna göre bunun da daha fazla konuşulmasının ne bizim tarafımıza ne de hükümet tarafına bir artı getireceğini zannetmiyorum”diye konuştu.

İmar planı ile ilgili bundan sonraki çalışmaları yine aynı şekilde Başbakanlık çatısı altında sürdüreceklerini  ve çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak bütün verilerin de halkla her şekilde paylaşılacağını söyleyen Saner, “bundan sonra toplantılara kim katılırdı, kim katılmazdı çetelesini ben tutacağım” dedi..

Ersan Saner planla ilgili temel prensiplerdeki rahatsızlıkları da çok net bildiklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu