GenelKıbrısManşetSiyaset

Saner geri adım attı, tüzük kurultayı ertelenecek!

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, UBP Tüzük Kurultayı’nın ertelenmesi ve 31 Ekim’de yapılacak olağan kurultayın ardından tüzük kurultayının yapılması gündemde

Ulusal Birlik Partisi’nin Parti Meclisi bugün saat 16.00’da toplanacak. Tüzük kurultayıyla ilgili tartışmaların dinmediği UBP’de bugün toplanacak parti Meclisi’nin gündeminde tüzük kurultayının iptali olduğu öğrenildi. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Tüzük Kurultayı’nın ertelenmesi ve olağan kurultayın ardından yapılması gündeme geldi. Ayrıca, 24 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan olağan kurultayın da bir sonraki haftaya ertelenerek 31 Ekim’de tek bir merkezde gerçekleştirilmesi yönünde karar alınması bekleniyor.

AÇIK OYLAMA RAHATSIZLIK YARATTI

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen parti meclisinde açık oylama şeklinde yapılan tüzük kurultayı oylamasının 1 farkla onaylanmasının ardından tartışmalar daha da alevlenmişti. Birçok parti meclisi üyesinin oylamanın ardından rahatsızlık yaşadığı ve oylamanın gizli yapılması halinde büyük farkla hayır oyu çıkacak olmasına rağmen çekince yaşadıkları için evet oyu verdiklerini kulislerde dile getirildi. Bazı parti meclis üyeleri ise gizli oylamada yüzde 80’inin hayır diyeceği bir oylamanın açık şekilde olması nedeniyle işlerin değiştiğini iddia etti.

Kulislerden elde edilen bilgilere göre, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da dâhil olmak üzere çoğunluğun kapalı oylama olması yönündeki talepler Başbakan Ersan Saner tarafından reddedilerek isim okuma şeklinde açık oylama yapıldı.  İlk yapılan oylama kapalıyken ve yüksek oranda hayır görüşü hâkimken hemen ardında yapılan açık oylamada ise evet çoğunlukta çıkmış ve son yapılan oylama geçerli kılınmıştı.

SANER GERİ ADIM ATTI, UZLAŞI SAĞLANDI

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, tüzük kurultayı konusunda yeterli desteği göremediğini fark eden ve tüzük kurultayında hezimete uğrayacağını düşünen Başbakan Ersan Saner geri adım attı. Başbakan Saner, tüzük kurultayının olağan kurultayın sonrasında ertelenmesini kabul ederken, diğer genel başkan adaylarının ise yeni üyelerin kurultayda oy kullanabilecek yasal sürenin tamamlanabilmesi için kurultayın bir hafta ertelenmesini kabul ederek olağan kurultayın 31 Ekim’de gerçekleştirilmesi yönünde konsensüs sağlandı.

UBP’lilerin beklentisi, huzursuzlukların had safhaya çıkmadan tarafların uzlaşıya varmaları ve köy, ilçe kongrelerinin ardından Olağan Kurultay’ın bir an önce yapılarak, erken seçim yolunun açılması.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu