KıbrısManşetSiyaset

Saner: Görevi iade edeceksem de yine bu yetkiyi parti meclisinden almalıyım

Saner, ben hükümet kurma görevini UBP Parti Meclisinden aldım. İade edeceksem de yine bu yetkiyi parti meclisinden almam gerekiyor” dedi

Hiçbir siyasi parti ile koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaşamayan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner görevi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade edecek.

Hükümet kurma çalışmalarında başarılı olamayan UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, yarın saat 15.00’te parti meclisini toplayarak UBP’nin izleyeceği yeni yol için bir karar alacaklarını açıkladı.

“Görevi iade edecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Saner, ben hükümet kurma görevini UBP Parti Meclisinden aldım. İade edeceksem de yine bu yetkiyi parti meclisinden almam gerekiyor” dedi.

Hükümet kurmak için çok çabaladıklarını tek amaçlarının ülkeyi hükümetsiz bırakmamak olduğunu dile getiren Saner, kimseyi suçlamak istemediğini ama uzlaşıya varmanın da mümkün olmadığını söyledi.

Saner, partilerin kendi hassasiyetlerinin çok daha ağır bastığını vurgulayarak, kendi partisi içerisinde de farklı açıklamalarda bulunan vekilleri eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iade edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu