KıbrısManşetSiyaset

Saner: Hükümetin kurulması için sonuna kadar uğraşacağız

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la bir araya gelen UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, UBP olarak ülkede bu dönemde bir hükümet kurma zorunluluğu olduğunun farkında olduklarını ifade etti

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la bir araya gelen UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, UBP olarak ülkede bu dönemde bir hükümet kurma zorunluluğu olduğunun farkında olduklarını ifade etti. “Biz icraat hükümeti kurmak istiyoruz ama erken seçim olacaksa bundan da geri durmayacağız” diyen Saner, Adını ne koyarsanız koyun kurulacak olan hükümetin ömrü de bellidir” şeklinde konuştu.

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in açıklaması şu şekilde: 

“Bizlere tekrardan bu görev tebliğ edilirse bu konuyla ilgili görüşlerimizi aktardık. Siyasi partilerin görüşlerine başvurmak istedi Sayın Cumhurbaşkanı, fikir teatisinde bulunduk. Takdir Cumhurbaşkanı’ndadır süreci takip edeceğiz. Ülkenin bir hükümete ihtiyacı vardır. UBP bu konuda kararlıdır. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz.

UBP bir hükümet kurma zorunluluğu olduğunun farkındadır. Biz icraat hükümeti kurmak istiyoruz ama erken seçim olacaksa bundan da geri durmayacağız. Bu dün olduğu gibi bugünde böyledir. Ülkede 3.5 yılda 6 hükümet değişmiştir ve hükümetlerin ömrü çok kısadır.

Adını ne koyarsanız koyun kurulacak olan hükümetin ömrü de bellidir. Görevin bize gelip gelmeyeceği Cumhurbaşkanı’nın takdirdir. Hangi hükümet modelinin kurulacağını konuşabilmem için öncelikle görevin bize verilmesi lazımdır. Bir hükümet kurulması için sonuna kadar uğraşacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu