KıbrısManşetSiyaset

Saner: “Kurultay 7 Aralıktan önce gerçekleşmeli”

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner UBP Meclis Grubu'nun parti hukukçularıyla toplantısının ardından “Kurultay 7 Aralıktan önce gerçekleşmeli” dedi

GIYNIK – Emel Doğan

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner UBP Meclis Grubu’nun parti hukukçularıyla toplantısının ardından açıklamada bulundu.

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, 45 günlük sürenin 7 Aralık 2020’de dolacağını belirterek, “7 Aralık 2020’den önce kurultayın nasıl olacağı ve nasıl yapılacağı ile ilgili parti hukukçularıyla görüştük. Hüseyin beyle birlikte 20 milletvekilimiz var. 18 milletvekilinin ve cumhurbaşkanımız bana tam yetki vermiştir. Bana desteği tamdır” dedi.

Partisinden tam destek aldığına vurgu yapan Saner, “Dün bir siyasi parti yetkilisinin siz önce kendi sorunlarınızı çözün demesini de esefle kınıyorum. UBP’nin kurultayı parti tüzüğüne göre 7 Aralık’tan önce gerçekleşmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eğer iki turlu bir kurultay olacaksa partinin en geç 29 Kasım’da birinci turunu, ikinci turunu ise 7 Aralık’ta gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu