KıbrısManşet

Saner: Maraş’la ilgili kararlı adımlar atılacak

Maraş’la ilgili bir takım daha kararlı adımlar atılacağını açıklayan Saner, Türkiye’nin gücünü yanımızda hissetmenin de önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Ersan Saner ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, imza töreni ardından basın açıklaması yaptı.

Başbakan Ersan Saner, KKTC’de önemli bir günün yaşandığına işaret etti, teşekkür etti. Başbakan Saner, KKTC’de altyapı yatırımlarının yeni bir ivme kazanacağını belirttiği bu döneme ilişkin ilk olarak TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkürlerini de iletti.

Kıbrıs’ta federasyon tezine bağlı bir çözümün herkes tarafından çok net bilindiğinin, bunda ısrar edilmemesi gerekliliğinin de TC Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ortaya konduğuna değinen Saner, Kıbrıs’taki istila sorunun, 63’te Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güney Kıbrıs Yönetimi’nce istilası olduğunu söyledi.

“Adada barış vardır, eksik olan anlaşmadır” diyen Saner, ezber bozan adımlar atılması gerektiğini, Maraş’ta atılan adımın da bunlardan biri olduğunu savundu.

Maraş’la ilgili bir takım daha kararlı adımlar atılacağını açıklayan Saner, Türkiye’nin gücünü yanımızda hissetmenin de önemli olduğunu söyledi.

Covid- 19 sürecinde de Türkiye’nin katkılarıyla yapılan Acil Durum Hastanesi’nin önemine değinen ve teşekkür eden Başbakan Saner,

2021 Mali Yılı İşbirliği Protokolü üzerinde görüşlerin ortaya konduğunu belirten Saner, hedeflerin gerçekleştirilmesi kararlılığını da belirtti.

Tamamlanmasında sıkıntılar yaşanan yolların tamamlanması için de önemli adımlar atıldığını belirten Saner, Ercan Havaalanı’nın da tamamlanması için gerekli adımların seri şekilde atılacağını kaydetti.

Telefon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması ve 4.5 G için ihaleye çıkılması adına da destek beklendiğini kaydeden Saner, E-devlet kapısının açılmasının da elzem olduğunu belirtti.

İmzalanan 4 protokolün de çok önemli olduğunu ifade eden Başbakan Saner, Türkiye Cumhuriyeti’ne katkılarından ötürü yeniden teşekkürlerini iletti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu