EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Saner: “Partimizdeki 18 vekil de bana destek vereceğini söyledi”

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, “partimizdeki 18 vekil de bana destek vereceğine dair yazılı ve imzalı taahüt verdi” ifadelerine yer verdi

GIYNIK – EMEL DOĞAN

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner ve beraberindeki heyet, beşinci ziyaretini Yeniden Doğuş Partisi’ne (YDP) gerçekleştirdi.

UBP, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde başladığı görüşmelerin sonuna gelirken UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı basına açıklamalarda bulundu.

Arıklı, hükümetin bir an önce kurulması ve KKTC halkının daha fazla hükümetsiz bırakılmaması adına gerekeni yapacaklarını söyledi.

YDP’nin tavrının açık olduğunu söyleyen Arıklı, YDP’nin makul bir tarihte seçime gidilmesi kaydıyla yeni kurulacak hükümete içeriden veya dışarıdan destek vereceğiz” dedi.

Büyük bir ihtimalle ikinci tur görüşmesinin gerçekleşeceğine vurgu yapan Arıklı “YDP’ye ihtiyaç varsa oturup konuşacağız” şeklinde konuştu.

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, “partimizdeki 18 vekil de bana destek vereceğine dair yazılı ve imzalı taahüt verdi” ifadelerine yer verdi.

Hükümet kurmak için en hızlı şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Saner, “Görüşlerimiz net bir şekilde ortada… İhtiyaç halinde diğer partilerle tekrar görüşerek gerekli kararları üreteceğiz” dedi.

Saner, Bakan Faiz Sucuoğlu’nun yeniden aday olma iddiaları üzerine bu konuda bilgisi olmadığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu