KıbrısManşet

Saner: Polisin soruşturması gereken konu varsa gerekli soruşturma yapılır

Başbakan Ersan Saner, gazeteci Kutlu Adalı cinayetinin yeniden Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından bir açıklama yaparak, “Polisin soruşturması gereken herhangi bir konu varsa gerekli soruşturma yapılır” dedi.

Başbakan Ersan Saner, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa telefon bağlantısıyla katıldı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 1996 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden gazeteci Kutlu Adalı cinayeti hakkında konuşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Saner, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de gündemin farklılaştığını üzülerek gözlemliyorum… 1996 yılında yaşanmış bir olay; araştırılması yapılmış, dosyalar düzenlenmiş… Konuyla ilgili aile tatmin olmadığı için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar uzayan bir süreç… Sonuç itibariyle kapanmış bir olay, geçen günkü yayınlanan videoya da yapılan açıklamayla tekrar alevlendi” dedi.

“Bu ülkeyi sanki sadece UBP yönetti…”
Saner, Adalı cinayetiyle ilgili olarak muhalefetin verdiği tepkiye de işaret ederek, “Muhalefetin her zamanki davranış biçimini dün de gözlemledik. Bu ülkeyi sanki sadece UBP yönetti. Kendilerinin de görevde olduğu dönemler oldu. Böyle bir olayın herkes tarafından bilindiğini biliyoruz. Araştırılacak bir şey varsaydı kendi dönemlerinde araştırsalardı…” ifadelerini kullandı.

Başsavcı ve Polis Genel Müdürü ile konuyu telefonda görüştüğüne de dikkat çeken Başbakan Saner, gerekli bilgilerin tarafına aktarıldığını belirtti.

“Ek bilgi geldiği takdirde Polisimiz soruşturmayı ilerletecektir”
“Polisin soruşturması gereken herhangi bir konu varsa gerekli soruşturma yapılır” ifadelerini kullanan Saner, “Bu konu bize geldiği için gerekli çalışma polis tarafından yapılacaktır. Bu konuda daha fazla konuşmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ek bilgi geldiği takdirde polisimiz soruşturmayı ilerletecektir…”diye konuştu.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu