KıbrısManşetSiyaset

Saner: Son dakikaya kadar uğraştık!

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti için sürdürülen görüşmelerin tıkanarak partilerin masadan kalkması sonrası GIYNIK mikrofonlarına konuşan UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner'in oldukça moralsiz olduğu gözlemlendi.

GIYNIK ÖZEL

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti için sürdürülen görüşmelerin tıkanarak partilerin masadan kalkması sonrası GIYNIK mikrofonlarına konuşan UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner’in oldukça moralsiz olduğu gözlemlendi. Saner, yarınki program yoğunluğu ve 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı olması nedeniyle görüşmelere ara verdiklerini ifade ederken, son dakikaya kadar hükümeti kurmak için çabaladıklarını vurguladı.

UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner’in açıklaması şu şekilde:

“Bir haftadır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2 parti başkanlıyla da yeniden bir araya geldik. 3’lü bir koalisyon hükümeti nasıl kurulur noktasında tarafların hassasiyetleri çok önemli. Elbette bizim de kendi hassasiyetlerimiz var. Taraflar arasında konuların yeniden değerlendirilmesi adına ve partilerin de kendi aralarında değerlendirme yapmaları konusunda görüş birliğine varıldı. Görüşmeler devam edecektir.

Herkesin takdir ettiği gibi TC Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Cumhuriyetimizin 37. Kuruluş yıldönümü kutlamaları için ülkemize gelecektir. Yoğun bir gündemimiz vardır. Yarın herhangi bir görüşme yapmamız mümkün değildir. Pazartesi günü kaldığımız yerden görüşmelere devam edeceğiz. Biz son dakikaya kadar bu akşam da dâhil olmak üzere çabaladık. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz, başarılı olmak için daha çok çalışacağız. Yarın program yoğunluğu nedeniyle görüşmelere bir mola vereceğiz. Pazartesi aynı yoğunlukla görüşmelere devam edeceğiz.”

“ÜLKENİN ACİL SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN BİR HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve Demokrat Parti (DP) ile bugünkü görüşmelerinin ardından gelinen nokta ile ilgili yazılı bir açıklama da yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu