KıbrısManşetSiyaset

Saner: UBP’nin yaşadığı sorunlar hiçbir partiyi ilgilendirmez ama UBP’nin yaşadığı sorunlarla halkın ilgilenmesi gayet doğaldır

Sayın Erhürman geçmişte yapılanların bugün yapılanları meşrulaştırmadığını ifade etti. Sayın Erhürman’la yaptığım konuşmada samimiyetle kurultay konusunda yaşananları kendisine anlattım

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugün toplanmasının ardından söz alan UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, Hükümetin kurulmasına atıfta bulunulmasının ardından Saner, “UBP’nin yaşadığı sorunlar hiçbir partiyi ilgilendirmez ama UBP’nin yaşadığı sorunlarla halkın ilgilenmesi gayet doğaldır.” şeklinde cevap verdi. Pandemi konusunda dünya üstünde gayet iyi bir konumdayız vurgusu yaptı. Ayrıyeten Maraş’ın BM toprağı olmadığını belirtti.

Saner’in konuşmasının tamamı şu şekilde:

“Bugün görüşlerini ortaya koyan arkadaşlara yanıt vermeye çalışacağım ancak geçtiğimiz gün hükümeti kurma görevini almamın ardından bugün itibariyle tüm siyasi partileri ziyaret ederek mekik diplomasisini başlatacağım. Hedefimiz en kısa sürede bunu tamamlamaktır. Bizler UBP olarak ülkenin daha fazla beklemeye tahammülü olmadığının farkındayız. Önceliğimiz bütçedir. Tüm siyasi partilerin de bütçe konusundaki ılımlı yaklaşımına teşekkür etmek istiyorum.

Sayın Erhürman geçmişte yapılanların bugün yapılanları meşrulaştırmadığını ifade etti. Sayın Erhürman’la yaptığım konuşmada samimiyetle kurultay konusunda yaşananları kendisine anlattım. İki arkadaşımızın da tek bir hedefi vardı UBP’nin yaşanacaklar nedeniyle yıpranmaması. UBP’nin yaşadığı sorunlar hiçbir partiyi ilgilendirmez ama UBP’nin yaşadığı sorunlarla halkın ilgilenmesi gayet doğaldır.

UBP her seçimde birlikteliğini koruduğunda her seçimden başarıyla çıkmaktadır. 6 bin 800 üyenin oy kullandığı bir kurultay gerçekleşmiştir. Bu üyelerin geleceğe daha iyi bakabilmesi için biz tedbirlerimizi kendi aramızda aldık. Cumhurbaşkanımızın neden vekâlet vermediği konusundaki görüşlerimi de burada açıkça belirttim. Çok hassas davranmak zorundayız.

ABD Başkanını değiştiyse biz de Cumhurbaşkanımızı değiştik. ABD nasıl başkanını kendi iradesiyle değiştiyse, biz de Cumhurbaşkanımızı halkımızın iradesiyle değiştik. Ülkede bizi bekleyen çok ciddi sorunlar var. Avrupa’daki bütün ülkeler covid-19 nedeniyle kapanmayı yaşıyor.

Bütün dünya ülkeleri gibi biz de ekonomik sorunlar yaşıyoruz. Dünyadaki diğer ülkelere göre daha iyi bir konumdayız. Bugün enfekte olan insan sayısı ile dünyadaki ölüm oranlarına baktığımız zaman en düşük ölüm oranına sahibiz.

Kuracağımız hükümetle ekonomik sorunları da en kısa sürede çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz.

Maraş konusu hem BMGK kararları hem de Avrupa Birliği’nin kararlarına uyum içerisinde hareket edeceğiz. Kıbrıs sorununa bakış açımızdan dolayı her partinin farklı bir düşüncesi vardır. 2004’de Annan Planı üzerinde şekillendi bugün de iki devletli çözüm modeli üzerinde şekillenecek. Maraş ara bölge gibi bir BM toprağı değildir Maraş KKTC toprağıdır. Bugüne kadar Maraş farklı bir konumdaydı artık masada farklı bir konumda olacak.

İnanıyorum ki asgari ücretlerde uzlaşacağımız parti ya da partilerle bugün yapacağımız temaslar neticesinde ülkenin menfaatlerini korumak adına çok hızlı şekilde bir hükümet kuracağız. Bugün UBP Meclis Grubunda aldığımız kararla yarın Parti meclisimizi toplayarak kurultayla ilgili bir karar alacağız. Çok olumlu bir çözüm ürettik bugün bu konuda.”

Saner’in konuşmasının ardından Meclis çalışmaları gruplar arası varılan mutabakatla tamamlandı… Genel Kurul’un bir sonraki birleşimi 16 Kasım Pazartesi günü yapılacak…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu