KıbrısManşet

Saner: Üç ay boyunca ülkede yeni projeleri ortaya çıkarmak için ciddi gayret gösterdik

Meclis’in 9’uncu dönem, 5’inci yasama yılı için yapılacak törensel toplantı bugün saat 10.36’da başladı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul açılış toplantısında Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun açılış konuşmasından sonra kürsüde ilk sözü alan Başbakan Ersan Saner, ülkemizde ve dünyada devam etmekte olan pandemi dönemine dikkat çekerek konuşmasını gerçekleştirdi.

“Dünyadaki diğer ülkeler gibi etkilenerek bu süreci hep birlikte yaşamaktayız. Öyle bir dünyada yaşamaktayız ki dünyadaki normallerin normal olmaktan çıktığı dünyadaki kararların yeniden revize edileceği bir dönem yaşadık” ifadelerine yer veren Saner, Covid-19 salgınından dolayı ülkede ciddi bir sıkıntı yaşandığını ve meclisteki bütçe çalışmalarının muhalefetin desteği ile kapatıldığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz dönemde meclis çalışmalarının dahi ciddi bir sıkıntılar yaşadığına ve yaşamaya devam ettiğini işaret eden Başbakan Saner, Covid-19 salgının meclisi de vurduğunu ifade etti.

Saner konuşmasının devamında, “Hem maske ve mesafelerimizle herkes tarafından korunmaya devam ediyoruz. Salın çok ciddi şekilde kendini hissettirmektedir. 2020 yılında salgın sayısının iki buçuk katı 2021 yılında yaşandı. Sonuç ne olursa olsun bizler KKTC’de hükümet olarak KKTC’yi arzu ettiğimiz şekilde yönetmek için tüm kabine ve milletvekilleri ile canla başla çalışmaya devam ediyoruz.
Üç ay boyunca ülkede yeni projeleri ortaya çıkarma ve bunları somut bir şeklide halkımızın kullanımına sunma yönünde ciddi bir gayret gösterdik.
Bugün yeni yasama dönemi ile birlikte tüm milletvekili arkadaşlarıma başarılar dilemek istiyorum. Meclis açılır açılmaz ilk günden erken seçim tarihinin belirlenmesi olacak. Meclisimizin kısa bir süre içinde seçime gideceği aşikârdır. Yeni yasama yılı için başarılar dilerken erken seçim olacağı için de tüm arkadaşlarımıza başarılar dilemek istiyorum. Yeni yasama döneminin tüm KKTC’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu