KıbrısManşetSürmanşet

Saner: Ülkenin hayrına ne olacaksa ona karar verilecek

UBP Genel Başkanlığı ve hükümetle ilgili duruma UBP’nin yetkili kurullarının toplanıp karar vereceğini belirten UBP Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner, "Ülkenin hayrına ne olacaksa buna partinin yetkili kurulları karar verecek" dedi

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sona ermesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan boşalan UBP Genel Başkanlığı koltuğuna ve hükümetin akıbetine çevrildi. Önümüzdeki sürecin nasıl işleyeceğine dair GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan UBP Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner, “Genel Başkan Ersin Tatar istifa edip Cumhurbaşkanlığı görevini devralana kadar partinin genel başkanıdır. Cumhurbaşkanı mazbatasını alacak, milletvekilliği ve parti genel başkanlığından istifa edecek ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanı ilan edildikten sonra yemin edip görevine başlayacak” dedi.

“ÜLKENİN HAYRINA OLAN TERCİH EDİLECEK”

UBP Genel Başkanlığı ve hükümetle ilgili duruma UBP’nin yetkili kurullarının toplanıp karar vereceğini belirten Saner, “Ülkenin hayrına ne olacaksa buna partinin yetkili kurulları karar verecek. Genel başkanlık görevini vekaleten birinin mi sürdüreceği yoksa kurultaya mı gidileceğine karar verilecek. Kurultaya gidilecek olsa bile tüzük gereği parti genel başkanlığına 45 gün boyunca parti genel sekreteri vekalet eder” şeklinde konuştu.

“5 FARKLI SENARYO VAR”

UBP için her türlü demokratik yaklaşımın mümkün olduğunu vurgulayan Saner, “Biz ne erken seçimden çekiniyoruz ne de halkın hassas olduğu konularda duyarlı davranmaktan. Şu anda mecliste aritmetik olarak 5 değişik hükümet senaryosu var. Önemli olan en işlevsel ve en sürdürülebilir hükümet senaryosunu tercih etmektir” diyerek, ‘Biz onunla hükümet kurarız, bununla hükümet kurmayız’ gibi bir tavır içerisine asla girmediklerini ve girmeyeceklerini de vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu