KıbrısManşetToplum

Sanığa “sahte” öğrenci kalkanı

Kokain partisinde tutuklanan ve yargılanmayı cezaevinde bekleyen Kaan Tokgöz usulsüzce üniversite öğrencisi yapıldı

DEVRİM DEMİR

Kokain partisinde tutuklanan ve yargılanmayı cezaevinde bekleyen Kaan Tokgöz usulsüzce üniversite öğrencisi yapıldı.

 KOKAİN PARTİSİNDE YAKALANMIŞTI
Ülkeye turist statüsünde gelen ve Temmuz ayında Girne’de ‘kokain’ partisi düzenlenen bir otelde tutuklanan Kaan Tokgöz’ün, hükümsüz tutuklu olarak bulunduğu cezaevinde usulsüzce öğrenci kaydı gerçekleştirdiği bildirildi. Öğrenci izni temin ettiği gerekçesiyle teminat emrinin değiştirilmesi hususunda mahkemeye başvuran sanık Tokgöz’ün istediği reddedildi. Başvuruyla ilgili ara kararı; Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda Yargıç Temay Sağer tarafından okundu.

 YARGIÇ SAĞER: BU CİDDİ TEZATLIK
Duruşma boyunca muhaceret izni ile yasal statüye geçtiği iddia edilen sanık Tokgöz ile ilgili Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi yetkilisinin mahkemeye gelerek tanık olarak ifade verdiğine dikkati çeken Yargıç Sağer şunları söyledi: “Sanık Tokgöz’ün statüsünü ön kaydı mevcut olan bir kişi olarak tanımlaması, üniversiteye evraklarını ibraz ettikten sonra aktif öğrencilik durumuna gelebilir demesine rağmen, ‘2023 yılı Eğitim Öğretim Yılı’nda kesin kaydını yaptırmış öğrencimizdir’ şeklinde belirtmiş olmasıdır. Bu ciddi tezatlık belgenin doğruluğunun ve güvenirliğinin ciddi anlamda sorgulanmasına neden olmuştur.”

MAHKEMEDEN ÜNİVERSİTELERE UYARI
Sanık Kağan Tokgöz’ün talebinin reddedildiğini kaydeden Yargıç Sağer, üniversitelere de çağrı yaptı. Ülkede faaliyet gösteren üniversitelerin daha fazla öğrenci kazanma gayesiyle ülkeye ve topluma karşı sorumlulukların unutulmaması gerektiğini ifade eden Sağer, “Üniversitelerin nerede  olduğunu dahi bilmediği kişiler adına başka şahıslar tarafından yapılan başvuruları değerlendirip bu kişileri görmeden, sesini duymadan öğrenci olarak kurumlarına kayıt etmeleri, öğrenci belgeleri düzenlemeleri cezaevine giren kişilerin serbest kalmaları adına bir umut kapısı belirli kişiler tarafından ticari bir gelir kaynağı olarak görülmeye başladığını üzülerek gözlemlemekteyiz” dedi.

MAHKEME SORUŞTURMA EMRİ VERDİ
Belgenin doğru olmayan beyanlar taşıdığını göz önünde bulundurduklarını kaydeden Yargıç Sağer, belgenin suç teşkil etme ihtimaline karşı ivedilikle soruşturma emri verildiğine, bu aşamada kararın bir suretini İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Müdürlüğüne, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kuruluna (YÖDAK) ve Polis Genel Müdürlüğüne tebliğine emir ve direktif verdiklerini açıkladı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu