KıbrısManşet

Şansal’ı darp etmeye çalışan sanıklar beraat etti

Modacı Barbaros Şansal’ın dünya basınında da yoğun tepki alan havalimanındaki örgütlü ve organize linç girişiminde sanıklara beraat kararı verildi.

Modacı Barbaros Şansal’ın dünya basınında da yoğun tepki alan havalimanındaki örgütlü ve organize linç girişiminde sanıklara beraat kararı verildi.

2 Ocak 2017 tarinde henüz uçaktan inerken önüne birtakım sivil kişilerin geldiği Şansal, aralarında Türk Hava Yolları yer hizmetleri görevlilerinin de (TGS) olduğu bir grup tarafından küfürler eşliğinde dövülerek apronda da tekme tokat şiddete maruz kalmıştı.

Türkiye’de de tepki ve eleştiri alan linç girişimi uluslararası basında da geniş bir yer bulup sorgulanmıştı.

Apronda normal havalimanı çalışanları bile güvenlik kartı olmadan giremezken sivil insanların aprona girebilmiş olmaları çok vahim soruları da gündeme getirmiş, güvenlik zaafiyeti ve uygulamaları birçok ülkeyi de Türkiye’yi ve Türk havalimanlarını güvenlik açısından sorgulamaya itmişti.

Barbaros Şansal’a gerçekleşen linç girişiminde zanlıların beraat ettiği ise Şansal’ın kendi sosyal medya hesabından paylaştığı sözlerle gündeme düştü.

Şansal Türkiye adına havalimanında koruma sağlayamadığı için aslında tarihe utandırıcı bir not ile geçeceği kararı şu sözlerle paylaştı “Günaydın made in Türkiye ! 2 Ocak 2017 Atatürk havalimanı apronunda şahsıma örgütlü ve organize olarak ölümcül linç girişiminde bulunan TGS çalışanı 11 sanık Bakırköy 26 Asliye ceza Mahkemesi tarafından bu sabah beraat ettirildi!

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu