KıbrısManşetSiyaset

Saray için 882 milyon 997 bin TL’lik yeni ihale

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs’ta yapılan 'saray' için 882 milyon 997 TL'lik bir ihale daha düzenlediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs’ta yapılan ‘saray’ için bir ihale daha düzenlediği belirtildi.

Türkiye basınında, Sözcü gazetesinin haberine göre, saraya ulaşım için yapılacak yolların yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi KLV İnşaat kazandı. 29 Mart 2024 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre “Lefkoşa Çevre Yolu Km:0+000 (Alayköy Kavşağı) – 4+600 Kesimi İle KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi Ve Millet Bahçesi Ulaşım Yollarının Yapım İşi” için toplam 882 milyon 997 bin lira harcanacak.

Ankara merkezli KLV İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Kılavuz yapıyor. Bugüne kadar kamu kuruluşlarından çok sayıda alt ve üst yapı ile ulaşım projesi ihalesi alan KLV İnşaat, 1988 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu ihale de Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldığı kaydedildi.

GAZETE,  PROJENİN ARALIK 2024’TE TAMAMLANMASI BEKLENDİĞİNİ YAZDI

Ayrıca, TOKİ tarafından ‘saray’ yapılması için çalışmalara başlanğı, 7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan 21B olarak bilinen davet usulü ihaleyi , 2 milyar 285 milyon TL teklifle Siyahkalem Mühendislik İnşaat kazandığı da belirtildi. İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023’te biteceği açıklanan projenin yapım çalışmaları devam ettiği, projenin bir yıl gecikmeyle Aralık 2024’te tamamlanması beklendiği yazıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu