KıbrısManşet

Saray yolcusu kalmasın!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik seçim yasakları yarın başlıyor… Yasaklar başlamadan seçim yarışı kızıştı bile

GIYNIK ÖZEL

Ülkemizde 1 Temmuz yeniden açılım süreciyle birlikte, 57 yeni pozitif covid-19 vakası tespit edilmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik adayların propaganda çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Tufan Erhürman, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, 11 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için kolları sıvayarak sahaya inerken, Yeniden Doğuş Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı’nın ise dün gövde gösterisi yaptığı parti kurultayının ardından bugünlerde sahaya inmesi bekleniyor. Kısa bir süre önce adaylığını açıklayan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş ise henüz daha sahaya inmedi.

Coronavirüs pandemisinin halen bir tehdit olarak görülmesi, adayların propaganda yapmasına engel olmadı. Yine köy köy gezmeye devam eden adaylar vatandaşların elini sıkmaya ve kalabalık kitle toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Bazı adayların kitle toplantılarında ya hiç maske takılmıyor ya da çok az kişi maske takarak önlem alıyor.

AKINCI, VATANDAŞLARLA BİREBİR GÖRÜŞÜYOR

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, kalabalık kitle toplantıları yapmak yerine çarşı, pazar, kurum, kuruluş ve köy kahvelerini gezerek vatandaşlarla buluşuyor. Gezilerinde genellikle maske takmayı tercih eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı eşi Meral Akıncı bir an olsun yalnız bırakmıyor. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, sosyal medyayı da aktif olarak kullanarak kısa videolar ve açıklamalarla da vatandaşlara mesajlar vermeyi ihmal etmiyor.

TATAR, HER YERDE

Ulusal Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ersin Tatar, propaganda sürecini en aktif yürüten isimlerden birisi. Birçok etkinlikte ve davette yer alan Tatar, bölgelerde kalabalık kitle toplantıları da gerçekleştiriyor. Ulusal Birlik Partisi, kalabalık kitle toplantılarıyla adeta gövde gösterisi yapıyor. Ulusal Birlik Partisi’nin kurmayları bir an olsun Tatar’ı yalnız bırakmazken, Tatar’ın en büyük destekçisi ise her zaman yanında olan eşi Sibel Tatar.

ERHÜRMAN, SOSYAL MEDYADA AKTİF

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Tufan Erhürman, kalabalık kitle toplantıları yerine köy kahvesi, çarşı ve gazar gezilerini tercih edenlerden. Cumhuriyetçi Türk Partisi, vatandaşlara yönelik propaganda çalışmalarının yanı sıra parti içi örgütlenme çalışmalarıyla da seçim stratejisini yürütüyor. Erhürman’a gezilerinde partisinin kurmayları da eşlik ediyor. Erhürman ayrıca kişisel sosyal medya hesabını da aktif olarak kullanarak vatandaşa mesajlarını ulaştırıyor.

ÖZERSAY, KALABALIK TOPLANTILARDA VATANDAŞLA BULUŞUYOR

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, Halkın Partisi Genel Başkanlığı’ndan ayrılarak bağımsız aday olmasına rağmen, Halkın Partisi kurmayları bir an olsun Özersay’ı yalnız bırakmıyor. Özersay’da bölgelerde kalabalık kitle toplantıları düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geliyor. Özersay,  kalabalık kitle toplantılarında vatandaşlara seslenmeyi tercih ediyor.

ARIKLI, TORUNLARIYLA ZAMAN GEÇİRİYOR

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Yeniden Doğuş Partisi Erhan Arıklı ise sosyal medyada özellikle torunlarıyla olan fotoğraflarını paylaşıyor. Eşiyle birlikte pek fazla görünmeyen Arıklı, özellikle torunlarına düşkünlüğüyle dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu