KıbrısManşet

Sarıçizmeli: Belediyeler Reformu ‘KAOS PAKETİ’

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nı bugün görüşüyor.

ELİF DÜLGER

Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nı bugün görüşüyor. Komitenin gündeminde bulunan Komitenin gündeminde “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı (ivedi)” dolayısıyla belediyeler de toplantıya katılım sağlayacak.

Komite toplantısı öncesinde Meclis önünde Belediyeler Reformu’nu protesto eden birçok belediye başkanına belediye personeli, sendika ve birlikler de destek verdi.

Basına sıra sır açıklama yapan Belediye başkanlarının ortak görüşünde reform bulunurken karşı çıktıkları tek şey ise akla mantığa uygun olmadığını savundukları şu anki reform paketi. Hükümetin sunduğu reform paketini ‘kaos paketi’ olarak değerlendiren başkanlara meclis önünde bulunan topluluk, ‘Birlik, mücadele, dayanışma’, ‘Hükümet istifa’, ‘Direne direne kazanacağız’, sloganları ile destek verdi.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş eyleme katıldı.

“BURAYA İYİ BAKIN BUGÜN BURAYA AZ KİŞİ GELDİK”

16 yıldır belediye başkanı olarak hizmet verdiğini ifade eden Alayköy Belediye Hulusi Manisoy, “Biz de reform isteriz ancak ağzı yüzü düzgün reform isteriz. Biz bu zamana kadar hükümete sigortamızı, ihtiyat sandığı ödemesini yaptık bütün her şeyi tam şimdi gelmişler reform adı altında bir şeyler yapmak istiyorlar akla mantığa uygun değil” sözlerine “hükümet sabrımızı taşırma” sloganları arasında yer verdi. Meclis önündeki topluluğu işaret ederek hükümete seslenen Manisoy, “Buraya iyi bakın sabrımızı taşırmayın. Bugün buraya az geldik” şeklinde konuştu.

“BELEDİYELER REFORMU ‘KAOS PAKETİ’ “

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli, belediyelerin daya iyi noktada olmasını istediklerini ancak dayatma paketlerine karşı duracaklarını vurguladı.

Sarıçizmeli, “reform denilen önce zihinlerde olur” ifadeleri ile belediyeler reformunun reformla hiçbiri alakası olmadığı belirtti ve Belediyeler Reformu ‘kaos paketi’ olarak nitelendirdi.

Sarıçizmeli sözlerine şu şekilde devam etti:

“28 belediye sürdürülemez bu ülkeye 28 belediye fazladır. Ekonomik ya da idari sürdürülebilirliği yoktur dediler bunu neye göre hesapladılar. Sadece rakamlar üzerinden söz de belediyeler reformu dayatılmaya çalışılıyor bize ve bunu bize sanki çok önemli bir şey yapıyorlar gibi bize süsleyerek göstermeye çalışıyorlar. Biz belediye başkanları olarak yıllardır haykırıyoruz ’Bizi devlet eli ile batırmaya çalışıyorsunuz’ diye ancak sesimizi duyan yok. Anayasa gereği olan 2011 yılında yapılan sayımdan sonra 2021 yılı içinde yapılması gereken nüfus sayımını yapması gerekirler yapmıyorlar ve bunu yapmayarak belediyelerin hakkı olan ödemeleri çalıyorlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu